Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite

Andrei Dumitru 14/04/2022 | 11:26 Ştiri
Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că intenţionează să investească în acest an aproximativ 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite, faţă de 7 miliarde de dolari anul trecut, scrie News.ro.

Google a spus că investiţia va crea cel puţin 12.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în 2022 şi  că se va concentra pe centre de date în mai multe state, inclusiv Nevada, Nebraska şi Virginia.

Compania va deschide un nou birou în Atlanta în acest an şi va extinde centrul de date din Storey County, Nevada, a adăugat acesta.

”Ar putea părea împotriva curentului să ne intensificăm investiţiile în birouri fizice, chiar dacă îmbrăţişăm mai multă flexibilitate în modul în care lucrăm. Cu toate acestea, credem că este mai important ca niciodată să investim în campusurile noastre…”, a spus Google într-un comunicat.

Google a încercat să-şi aducă înapoi angajaţii în unele dintre birourile sale din Statele Unite, Regatul Unit şi Asia Pacific, obligându-i să lucreze de la birou aproximativ trei zile pe săptămână, un pas pentru a pune capăt politicilor care le permit angajaţilor să lucreze de la distanţă din cauza Covid-19.

Google va continua să investească în birouri în statul său natal, California, şi să sprijine iniţiativele de construcţii de locuinţe la preţuri accesibile în Bay Area, ca parte a angajamentului său de un miliard de dolari în domeniul locuinţelor.

Anul trecut, Google a contribuit la furnizarea unor afaceri de 617 miliarde de dolari pentru întreprinderile, creatorii şi dezvoltatorii din SUA, conform raportului său de impact economic din 2021.