GO Scholarship caută noi campioni. Au reînceput înscrierile în program

Andrei Dumitru 11/01/2024 | 10:58 Ştiri
GO Scholarship caută noi campioni. Au reînceput înscrierile în program

GO Scholarship, programul dedicat performanței sportive și educaționale, care reunește unii dintre cei mai buni specialiști din sportul românesc, intră în al treilea an de funcționare și dă startul unei noi runde de selecție de sportivi. Dacă în primii doi ani de existență GO Scholarship se adresa doar anumitor sporturi, ca și noutate, începând din 2024, acesta se adresează tuturor disciplinelor sportive.

Înscrierile se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024 și se pot face prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul goscholarship.ro. Evaluarea înscrierilor și preselecția sportivilor care vor intra în modulul de selecție vor avea loc în luna aprilie 2024 și vor fi făcute de specialiștii din echipa GO Scholarship.

În cadrul programului, sportivii beneficiază de sprijinul unora dintre cei mai buni specialiști în ceea ce privește educația, nutriția, pregătirea fizică, recuperare (fizio și kinetoterapie), psihologie și dezvoltare personală.

Din echipa de specialiști fac parte Dumitru Butilcă (educație pregătire fizică), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Antonio Păcuraru (preparator fizic), Claudiu Ilina, Andra Păun, Alexandra Tașcă (kinetoterapeuți), Alexandru Marcu (nutriționist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră), Cristina Anghel (psiholog sportiv).

Criterii de selecție 2024

Sportivii trebuie să fie născuți în anii 2008 și 2009, să fi obținut cel puțin o clasare în top 10 în anul competițional în curs sau în cel anterior și să locuiască în București sau în localitățile limitrofe, dar nu mai departe de o oră distanță de Capitală.

Înscrierea

Un sportiv poate fi înscris în programul GO Scholarship pe site-ul https://goscholarship.ro/inscriere/ de către federația sportivă sau clubul sportiv din care face parte, de către antrenor/i, de către părinți sau se poate înscrie pe cont propriu. Atât înscrierea, cât și participarea în programul GO Scholarship sunt gratuite.

Bursele de performanță GO Scholarship sunt individuale și se reconfirmă la fiecare șase luni în funcție de implicarea, progresul și rezultatele sportivului. Programul este o completare a pregătirii sportive și educaționale de care fiecare tânăr are deja parte și își dorește să ofere acestora susținerea de care au nevoie pentru a face performanță în disciplina lor și pentru a face mai bine față exigențelor din viața de zi cu zi.

“Faptul că am intrat în al treilea an de GO, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că suntem pe un drum bun pe care continuăm să-l construim alături de sportivi, părinți, antrenori și evident de partenerii fără de care proiectul nu ar exista. În cei doi ani am lucrat deja cu peste 50 de sportivi, iar cu noi alături o parte sunt deja o versiune mai bună a lor”, spune Virgil Stănescu, co-fondator GO Scholarship.

Vara trecută, echipa GO și-a luat la revedere de la patru alumni, care au depășit vârsta de 18 ani și au intrat într-o nouă etapă de pregătire sportivă și educațională – Mihaela Mihai (handbal) a trecut la echipa de senioare CSM București, Mariam Mohamed (handbal) a semnat cu echipa de senioare HC Dunărea Brăila, iar două sportive – Anna Besenyei (triatlon) și Valentina Necoară (săritura cu prăjina) – au primit burse sportive în SUA. De asemenea, mai mulți sportivi au început în 2023 colaborări cu echipe de seniori, cu transferuri definitive sau cu duble legitimări, GO Scholarship fiindu-le alături în acest proces de tranziție către seniorat.

“Am gândit acest program punând egal între cei doi piloni ai săi – educație și sport. Le punem pe cele două pe același nivel de importanță pentru că ambele schimbă vieți pentru cei care vor asta, se implică și dau totul pentru a-și împlini visul. Sportul este o lecție aplicată, te învață și îți dă lecțiile de viață care fac diferența mai târziu”, explică esența programului GO Scholarship, Ana Luca, co-fondator și managerul proiectului.