Fondatorii ANG Luxury Properties: ”Dezvoltarea business-ului pe termen lung înseamnă să ne extindem la nivel internațional”

NewMoney 02/08/2022 | 13:08 Companii
Fondatorii ANG Luxury Properties: ”Dezvoltarea business-ului pe termen lung înseamnă să ne extindem la nivel internațional”

Nicoleta și Alexandru Manea, fondatorii ANG Luxury Properties, o companie prezentă pe segmentul de imobiliare premium, au anunțat recent că își continuă dezvoltarea portofoliului cu vânzări în Dubai, după ce în prima jumătate a anului a atras investiții de 52 de milioane de dolari.

Anul acesta, soții Nicoleta și Alexandru Manea au avut mai multe întâlniri pentru a prezenta proprietățile din Dubai, atât în București, cât și în alte orașe ale țării și spun că vor să ofere clienților din România șansa de a se familiariza cât mai mult cu posibilitățile pe care piața imobiliară din Dubai le are, când vine vorba de segmentul de lux. Potrivit spuselor acestora, ”în Dubai nu există taxe și impozite pe proprietate și trebuie achitată o singură taxă de 4% DLD, pentru Dubai Land Department”.

De asemenea, toate actele sunt realizate și semnate prin intermediul Guvernului, iar ratele pe 5 ani se plătesc direct către dezvoltator, fără dobândă: 60% se plătesc până la finalizarea proiectului (în 2025, de exemplu) și 40% pe parcursul a doi ani după finalizare. Un alt aspect pozitiv este reprezentat de faptul că randamentul se găsește la un procent de 10-15%. Cele mai căutate tipuri de apartamente sunt cele cu două camere sau două camere + study, adică încă o cameră de aproximativ 8 mp, care poate fi folosită ca un dormitor mai mic sau loc de birou, astfel transformându-se în 3 camere și 2 băi. Compania ANG Luxury Properties tranzacționează imobile în Dubai începând cu 160.000 dolari, iar o proprietate poate ajunge până la 17 milioane de dolari.

”Anul acesta ne concentrăm pe expansiunea birourilor ANG Luxury Properties pe piața internațională, avem destul de multe solicitări, astfel încât avem focus în acestă direcție. De asemenea, vânzarea proprietăților luxury pe care le-am avut pe circuit închis sunt primordiale, astfel că ștacheta este sus pe nișa acesta și pregătim și o serie de evenimente. În două săptămâni va fi gata și showroomul de mobilă, NOAM Mobili Design. Pregătim o serie de apartamente concept pentru clienții noștri și urmează să extindem showroomul, fiindcă vrem să aducem și mobilier monobrand exclusiv din Italia”, detaliază Alexandru Manea.

”Noi am investit ca și companie în Dubai încă din 2019. Pentru o astfel de piață, la acel moment era nevoie doar de viziune. Acum continuăm să ne ocupăm de tranzacționarea proprietăților în Dubai, am încercat să ne nișăm pe cele finalizate, unde clienții noștri pot obține un radament atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Ne-am focusat în mare parte și pe apartamente în turnuri etalon, administrate de lanțuri hoteliere importante, tocmai pentru a facilita procesul de închiriere. În acest moment, suntem focusați pe proprietățile din Miami și Los Angeles, unde avem clienți interesați, dar și Paris, respectiv Monaco, unde avem în plan extinderea birourilor noastre”, completează Nicoleta Manea.

Potrivit spuselor antreprenorilor, în momentul de față, dezvoltarea business-ului pe termen lung este, așadar, extinderea la nivel internațional, intenționând să deschidă birouri în Franța și SUA.

”Când mă raportez la termen mediu, mă refer strict la anul 2022, unde avem focus să deschidem alte trei birouri prin partenerii noștri în cadrul echipei și să finalizăm o parte din casele pe care le construim în zona Mogoșoaia”, adaugă Alexandru Manea.

Totodată, Nicoleta Manea consideră că piața de lux din România este încă la un nivel la care poate fi exploatată cât mai mult, atât din perspectivă arhitecturală, cât și ca design și tehnologie. Mai mult, în ultima perioadă, cumpărătorii din afăra țării au fost tot mai interesați de proprietățile din zona premium.

”Noi avem business-ul în imobiliare din 2011, când am deschis primul birou în garsoniera în care locuiam la acel moment împreună cu soțul meu, Alexandru Manea. Investiția a fost de 3.000 de euro, bani pe care i-am luat de la mama mea. Povestea noastră este una pe cât de simpla, pe atât de complexă. Atunci când ne-am cunoscut, eu studiam dreptul, soțul meu management, el lucra la acel moment la Philipp Morris. Faptul că am crescut lângă doi antreprenori, prima propunere către Alexandru a fost să plece de la fabrica respectivă, să ne facem un business. Primele trei au eșuat, iar agenția imobiliară, cel de-al patrulea business, între timp s-a transformat în acești 11 ani, în mod organic, într-o companie imobiliară, care a tranzacționat în anul 2021 proprietăți în valoare de 90 de milioane de euro”, își amintește Alexandra Manea.

În prezent, agenția este formată dintr-un grup de consultanți imobiliari, care au cumulat 1.000 de vânzări în ultimii 10 ani, în contextul în care încheie peste o sută de oferte anual.