Exonia negociază preluarea unei alte firme de ambalaje din Iași. Tranzacție estimată la peste 1,35 milioane de euro

Andrei Dumitru 05/12/2022 | 14:27 Ştiri
Exonia negociază preluarea unei alte firme de ambalaje din Iași. Tranzacție estimată la peste 1,35 milioane de euro

Producătorul de ambalaje biodegradabile Exonia din Iaşi anunţă că negociază achiziţionarea întregului pachet de acţiuni al unui alt producător de ambalaje din Iaşi, respectiv Barrier Vacuum Bags, valoarea tranzacţiei fiind estimată la peste 1,35 milioane de euro.

Conducerea companiei Exonia Iaşi a precizat luni, într-un comunicat de presă, că poartă negocieri privind o potenţială achiziţie a întregului pachet de părţi sociale ale producătorului ieşean de ambalaje speciale BVB (Barrier Vacuum Bags), operat de Plastic & Paper Distribution SRL.

Discuţiile dintre cele două părţi sunt în desfăşurare, dar surse din piaţă susţin că valoarea tranzacţiei ar putea depăşi suma de 1,35 milioane de euro.

Plastic & Paper Distribution SRL este o companie cu capital integral românesc şi a fost fondată de omul de afaceri Marius Veleşcu. Această firmă este printre puţinii producători din Europa Centrală şi de Est care deţin capacităţi proprii de producţie a ambalajelor speciale destinate ambalării în vid a produselor alimentare proaspete dar şi a componentelor speciale utilizate în industria aeronautică şi în automotive. Printre clienţii Barrier Vacuum Bags se numără Airbus Elicopters Ghimbav, Smithfield Timişoara, Aerostar Bacău, Vel Pitar, Vodafone UPC şi DB Foods
Totodată, conducerea companiei Exonia Iaşi a precizat că analizează mai multe oportunităţi de achiziţii atât a unor producători români de ambalaje, cât şi a unor distribuitori specializaţi pe această nişă, motivând că este „o companie bine capitalizată, cu o lichiditate şi rezultate foarte bune”.

„Vizăm acoperirea cât mai rapidă a unei cote de piaţă importante la nivel naţional, dar şi diversificarea portofoliului nostru atât prin dezvoltarea de investiţii în linii tehnologice noi, dar şi prin fuziuni prin absorbţie a altor companii care şi-au demonstrat rezilienţa de-a lungul timpului”, anunţă compania ieşeană.

Grupul Exonia Iaşi a fost fondat în anii 2000 de Tiberiu Stoian, antreprenor cu investiţii în industria ambalajelor, IT, turism şi comerţ în România şi SUA.

Grupul este format din trei entităţi, respectiv Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice şi Artis Design, integrator de soluţii de digitalizare industrială.

Exonia Holding este evaluată la peste 25 milioane de euro.

Compania ieşeană derulează în prezent investiţii de 10 milioane de euro, urmând ca la începutul anului viitor să facă noi angajări.