(P) Ești curios ce tipologii de jucători la Blackjack există?

NewMoney 01/09/2022 | 10:25 Fapt Divers
(P) Ești curios ce tipologii de jucători la Blackjack există?

Autorii cărților despre jocuri de noroc au împărțit jucătorii de Blackjack în diverse categorii, în funcție de experiență, strategia adoptată și atitudine.

Categorisirea jucătorilor pe baza unor criterii a stârnit discuții în spațiul public, cum este de exemplu cazul autorului american Frank Scoblete, care a stabilit trei grupuri de jucători de Blackjack: grupul celor care calculează, considerați un soi de “calculatoare”, grupul celor care adoptă anumite strategii și grupul jucătorilor “proști” (slabi). Ultima categorie a lui Scoblete a creat unele controverse din cauza denumirii, în mod special.

Dar majoritatea autorilor și specialiștilor în gambling sunt de acord că există patru tipologii de jucători de Blackjack, o parte din ele similare cu cele ale lui Frank Scoblete.

Dacă ești jucător de Blackjack, sigur te vei regăsi în una dintre aceste tipologii. Dacă nu ești mulțumit cu faptul că te afli în unul din cele patru grupuri, poți oricând să schimbi “tabăra”, dar cu condiția să exersezi suficient pentru a fi capabil să îți schimbi stilul de joc. Poți să îți dezvolți abilitățile de jucător de Blackjack în oricare din cazinourile online din România. Un bun exemplu în acest sens este Mr Bit, care oferă mai multe variante de Blackjack, realizate de cei mai buni furnizori de jocuri de noroc de pe piață.

Începătorul la Blackjack

Jucătorul începător mai este numit și novice datorită lipsei de experiență. Ca în orice alt joc de noroc, și Blackjack are un set de reguli care trebuie cunoscute de către cei care joacă. Dar, cum se întâmplă în majoritatea domeniilor, persoanele aflate la început de drum nu știu toate regulile.

Dacă te încadrezi în această tipologie, ești conștient de faptul că nu este suficient să joci pur și simplu. Pe lângă acțiunea în sine de a juca, este nevoie să înveți bine regulile, să te prinzi cum pui în aplicare strategiile, cum să îți îmbunătățești calculele pentru a avea o mână mai bună decât a dealerului.

Dacă studiezi și exersezi suficient de mult poți trece de la stadiul de novice la un nivel superior. Jucătorii cu experiență recomandă să începi prin a citi cărți de strategie și să pui în practică ceea ce citești, adică să exersezi câteva mișcări strategice.

De asemenea, trebuie să petreci mult timp privindu-i pe alții cum joacă. Poți învăța multe din stilul lor de joc.

O altă sarcină importantă pentru începători este observarea propriului comportament atunci când interacționează cu ceilalți jucători. Așa o să vezi care sunt punctele tale slabe și vei lucra la îmbunătățirea propriului stil. Automat, dacă vei dobândi un mod de joc mai bun, s-ar putea să câștigi mai mulți bani. În plus, vei descoperi că vor fi mai ușor de prezis câștigurile tale.

Jucătorul cu strategia la el

Această tipologie de jucător se referă la persoanele care se bazează pe reguli. Memorează foarte bine regulile de joc pentru a avea cea mai bună șansă să câștige în raport cu avantajul casei. De obicei, la Blackjack avantajul casei este 5%.

Jucătorii din această categorie au șanse foarte mari să câștige pentru că știu foarte bine regulile, sunt stăpâni pe ei și pot să facă strategii cu ușurință.

De exemplu, jucătorul cu strategia la el știe dacă trebuie să ceară sau nu o carte după ce dealerul a împărțit cele două cărți pentru el și după ce a văzut prima care a dealerului.

Un jucător din această categorie știe exact care sunt numerele de pe cărți de care are nevoie pentru a face stand (să se oprească din joc), hit (să mai ceară o carte), split (să împartă în două mâini separate cele două cărți dacă au valoare similară), doubledown (să își dubleze miza) etc.

Atunci când jucătorii de strategie joacă în mod consecvent și își respectă strategiile, își pot crește media victoriilor.

Cu toate acestea, unii specialiști în gambling sunt de părere că strategia în Blackjack nu este utilă decât în cazul în care ești un observator pasionat și ai o memorie bună.

Jucătorul care se bazează pe avantaj

Cei care se încadrează în acest grup folosesc strategiile pe care le cunosc în avantajul lor. Experții în gambling spun că această categorie de jucători înregistrează cel mai notabil succes pe termen lung.

Nu oricine poate să fie un jucător care se bazează pe avantaj. De exemplu, cei care fac parte din această tipologie de jucători de Blackjack sunt persoane analitice, cărora le place să dețină controlul asupra situațiilor cu care se confruntă în viață. La jocul de Blackjack, analizează comportamentul și tiparul celorlalți jucători pentru a-l folosi pentru propriul lor avantaj.

Acești jucători numără cărțile. Atunci când fac acest lucru se bazează pe memorie și urmăresc cărțile pe care le joacă dealerul. Având acest avantaj, pariază ca atare.

Tot bazându-se pe memorie, țin evidența hole cards (cărțile cu fața în jos) sau a cărților ascunse.

Ei mai urmăresc și limbajul corpului dealerului, modul în care amestecă pachetul de cărți etc. Dacă sunt suficient de atenți, pot să observe anumite detalii pe care dealerul le face în mod inconștient atunci când împarte cărți de o anumită valoare, când are o anumită mână. Toate aceste informații prețioase îl ajută pe jucătorul care se bazează pe avantaj să își crească rata de câștig.

Jucătorul ignorant

Există tendința ca mulți să confunde jucătorul începător cu jucătorul ignorant. În timp ce un novice învață mereu pentru a-și depăși condiția, un ignorant va juca bazându-se pe intuiție și nu va învăța nimic nou.

De regulă, din această categorie fac parte persoanele care în viața de zi cu zi acționează impulsiv, fără să se gândească la consecințe.

Dacă faci parte din această categorie, poți să te schimbi învățând regulile și creând strategii, pas cu pas.

Concluzie

Învață în continuare lucruri noi despre Blackjack pentru a-ți crește experiența, indiferent din ce categorie faci parte. Cu cât știi mai multe despre joc cu atât ai șanse mai mari de câștig.