Dumitru Dragomir, Ioan Bendei și Alexandru Oprea, urmăriți penal de DNA în dosarul drepturilor TV

Gabriel Bucur 05/05/2017 | 16:48 Ştiri
Dumitru Dragomir, Ioan Bendei și Alexandru Oprea, urmăriți penal de DNA în dosarul drepturilor TV

Procurorii DNA au început, vineri, urmărirea penală față de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fostul administrator al companiei RCS&RDS, Ioan Bendei, și fostul director general al RCS&RDS, Alexandru Oprea, în dosarul care privește acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, anunță HotNews.

Dumitru Dragomir a fost acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani, Ioan Bendei – de dare de mită și spălare de bani, iar Alexandru Oprea (care și-a dat demisia din funcția de director general al RCS&RDS în aprilie 2015, după 18 ani de activitate în companie) – de complicitate la dare de mită. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2009-2011.

Anunțul vine în contextul în care RCS&RDS se pregătește de listarea la Bursă, programată să aibă loc în 16 mai.

Citiți și: Misterele lui Zoltán Teszári, fondatorul RCS&RDS: cum a transformat discretul antreprenor o firmă de cartier într-un imperiu de un miliard de euro

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.