Digi anunță investiții de 300 de milioane de euro în Spania

Andrei Dumitru 22/03/2023 | 10:51 Ştiri
Digi anunță investiții de 300 de milioane de euro în Spania

Digi a încheiat un contract de investiții pentru a dezvolta rețeaua de fibră optică din Spania, unde strategia sa a alarmat deja competitorii locali, informează wall-street.ro.

Conform comunicatului transmis BVB, Digi Spania și compania de investiții abrdn au semnat un contract privind finanțarea unei rețele de fibră optică până la domiciliu (FTTH) în sudul Peninsulei Iberice. Mai concret, este vorba despre provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga și Sevilla.

Digi Spania vrea ca rețeaua sa de fibră optică să acopere, în următorii trei ani, până la 2,5 milioane de locuințe – de la 1 milion, la ora actuală. Investiția poate ajunge până la 300 de milioane de euro.

Recent, presa spaniolă scria că Digi ar putea ajunge al patrulea operator telecom din Spania, o piață extrem de concurențială, unde are deja aproape 5 milioane de clienți. Operatorul care este acum pe locul 4, MasMovil, trebuie să fuzioneze cu Orange, dar Comisia Europeană nu privește cu ochi buni tranzacția și ar putea impune condiții.

La sfârșitul lui 2023, proiecțiile arată că Digi ar putea să se apropie de 7 milioane de clienți iberici.