Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle intră pe piața rezidențială

NewMoney 08/04/2024 | 11:25 Ştiri
Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle intră pe piața rezidențială

NEPI Residential, divizia rezidențială a celui mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle, anunță finalizarea primul său proiect rezidențial, Vulcan Residence,  care marchează un moment important în diversificarea portofoliului grupului.

Proiectul, situat în zona 13 Septembrie din București, a fost deja vândut în proporție de 80%, transmite dezvoltatorul.

Vulcan Residence oferă 254 de apartamente, incluzând studiouri și unități de locuit cu 2, 3 sau 4 camere, duplexuri și penthouse-uri, impartite în două corpuri alipite. Amplasat strategic între străzile Mihail Sebastian și Șoseaua Progresului din capitală, complexul oferă numeroase facilități, printre care locuri de parcare subterane și supraterane echipate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice, spații verzi, loc de joacă și spații comerciale la parter.

Poziția avantajoasă a Vulcan Residence asigură accesul rapid la facilitățile zonei, inclusiv la centrul comercial al grupului, Vulcan Value Center, Piața Unirii, Palatul Parlamentului, instituții educaționale și parcuri, precum și la o rețea excelentă de transport public.

„Vulcan Residence se distinge prin calitatea superioară a locuirii, oferind o varietate de apartamente care răspund nevoilor diverse ale locatarilor, într-o locație strategică, cu acces rapid la servicii și facilități. Finalizarea acestui proiect, demonstrează dedicarea echipei noastre și confirmă cererea puternică pentru locuințe sustenabile și de înaltă calitate. Vulcan Residence nu este doar un ansamblu rezidențial, ci reprezintă viziunea noastră de a oferi un stil de viață superior, în armonie cu mediul înconjurător”, spune Iulian Rusu, Head of Residential la NEPI Rockcastle.

Compania imobiliară Crosspoint Real Estate, partener în România al Savills International, a asistat în exclusivitate NEPI Rockcastle în procesul de vânzare a ansamblului Vulcan Residence.

„Proiectul Vulcan Residence a atins maturitatea. În acest moment, vorbim despre un produs finit, un ansamblu rezidențial care a adus plus valoare zonei. Am traversat pandemia, un război în proximitatea țării, o situație economică dificilă marcată de inflație, schimbări de cote TVA și dobânzi bancare crescute. Vulcan Residence s-a dovedit a fi un proiect atât de bine echilibrat și poziționat încât toate aceste provocări nu au încetinit ritmul vânzărilor, ajungând acum la o disponibilitate sub 20%”, detaliază Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate.

Investiția totală pentru realizarea Vulcan Residence se ridică la aproximativ 25 milioane euro, mai transmite dezvoltatorul imobiliar.