Deep Purple, infinit de buni

Oana Borviz 31/03/2017 | 10:44 Timp Liber
Deep Purple, infinit de buni

Să fie The Long Goodbyeultimul turneu al britanicilor de la Deep Purple? Oricum ar fi, concertul din 13 mai de la București promite o călătorie spre infinit.

„Ar putea fi ultimul nostru mare turneu“, spunea bateristul de la Deep Purple, Ian Paice, pentru heavyworlds.com, în decembrie 2016, când trupa anunța turneul „The Long Good­bye“, prin care-și promovează acum cel de-al 20-lea album de studio, „inFinite“. Mesajul bateristului (membru fondator, alături de Rod Evans, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Nick Simper) venea în urma problemelor de sănă­­tate pe care acesta le-a avut în iunie anul trecut, când a suferit un atac cerebral, pe care el îl numea „minor“, dar care i-a afectat mâna dreaptă. Câteva concerte au fost, la vremea aceea, anulate – fiind singu­rele de la care Paice a lipsit din 1968, când a luat ființă trupa, și până la acea dată. „Este evident că nu poți face un turneu în același fel în care îl făceai la 21 de ani. Devine tot mai dificil. Oamenii au alte planuri în viața lor, care cer timp. Dar niciodată nu spun niciodată“, mai adăuga bateristul lăsând în ceață fanii care nici as­­tăzi nu știu dacă trupa se va retrage sau nu după acest turneu.

Zvonurile că membrii Deep Purple ar putea „ieși la pensie“ au început să circule tot prin 2016, când revista online de metal rock themetal­­circus.com scria că „o sursă foarte apro­piată managementului trupei“ a con­fir­mat că trupa „își va lua rămas- bun de la scena mondială odată cu ultimul lor turneu, «The Long Goodbye»“.

În Franța, la scurt timp după publicarea acestei știri, apăreau, pe străzile orașelor, flyere cu anunțul concertului Deep Purple din 1 iunie, de la Lille, în­soțit de cuvintele „ultimul turneu“ scri­se cu majuscule sub logoul trupei. Ceea ce i-a determinat pe fani (și nu numai) să se gândească la o posibilă retragere a formației nu au fost însă doar aceste aspecte, ci și numele turneului („The Long Goodbye“), precum și cel al albumului („inFinite“), ambele ducân­du-te cu gândul la un posibil final.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.