Danone România aniversează 25 de ani de producție locală

Andrei Dumitru 23/05/2024 | 10:46 Ştiri
Danone România aniversează 25 de ani de producție locală

Cea mai performantă fabrică Danone din Europa aniversează 25 de ani de producție locală. Danone România folosește lapte 100% românesc care provine de la gospodari și fermieri români și asigură produse lactate pentru piața locală, dar și pentru alte 14 țări europene.

Povestea Danone în România a început în 1996, odată cu preluarea și modernizarea fabricii de lactate Miorița din București. În 1999, Danone și-a consolidat prezența pe piața locală prin introducerea primelor iaurturi produse în fabrica din București – „Natural”, „Delicios” şi „Natural de băut”, primele două mărci fiind și astăzi prezente pe piața locală.

Cea mai performantă fabrică Danone

Pe parcursul celor 25 de ani, Danone România a investit considerabil în modernizarea și extinderea capacităților de producție ale fabricii din București, transformând-o într-un centru european de producție locală, exportând în 14 țări.

Investițiile constante au transformat fabrica din București în cea mai performantă unitate Danone din Europa, cu o capacitate de producție de 75.000 de tone de iaurt anual. Zilnic, fabrica produce 1 milion de iaurturi cu lapte românesc de la gospodari și fermieri români, cunoscute sub brandurile: Activia, Casa Bună, Cremosso, Danone, Danonino, Delicios și YoPRO.

„În acești 25 de ani, Danone România a crescut și s-a dezvoltat alături de generatii de consumatori și partenerii săi, demonstrând implicarea față de calitate, inovatie și responsabilitate socială. Portofoliul nostru s-a diversificat, dar am ramas fideli cerințelor unui stil de viață sănătos și modern. Astazi suntem prezenți în România cu produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, sub marca Alpro, dar oferim și produse alimentare pentru bebeluși și nutriție specializată, sub mărcile Aptamil, Milupa și Forticare, oferind soluții nutritive adaptate nevoilor specifice. Ne mândrim cu realizările noastre de până acum și vom continua să oferim produse care contribuie la bunăstarea consumatorilor. Avem planuri ambițioase atât pe partea de business cât și în ceea ce privește implicarea noastră în dezvoltarea comunităților în care activăm”, a declarat Adrian Pascu, Vice President Sales Danone Central East Europe & General Manager Ukraine.

“Investițiile pe care compania Danone România le-a facut de-a lungul timpului au avut și au un rol cheie în dezvoltarea producției locale de lapte de calitate, la standarde europene, a fermelor și micilor gospodari. Investițiile semnificative în fabrica din București demonstrează nu doar dedicarea pentru producția de calitate, ci și responsabilitatea față de siguranța alimentelor, societate și mediul înconjurător”, a declarat Florin Barbu, Ministrul Agriculturii.

Danone România continuă să diversifice portofoliul de produse. Compania oferă consumatorilor o selecție variată de iaurturi cremoase, bogate în proteine, cum ar fi Yopro, ideal pentru sportivi, și alternative nutritive pe bază de plante sub marca Alpro, pentru a răspunde cerințelor diversificate ale unui stil de viață modern. Danone se concentrează și pe beneficiile sănătății digestive prin produsele din gama Activia, care evidențiază promisiunea brandului de a îmbunătăți constant bunăstarea consumatorilor.

Prin programul socio-economic „O șansă pentru familia ta”, inițiat în 2012, în parteneriat cu Fundația Heifer și Polaris, Danone România a investit 7 milioane de euro pentru a sprijini gospodarii locali și pentru a stimula antreprenoriatul. Laptele folosit este 100% lapte românesc achiziționat de la cei 220 de gospodari din Zimnicea și de la cele 20 de ferme locale.

În 2023, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,099 miliarde lei, în creștere cu 17,8% față de 2022 și un profit de 6%, în valoare de 68,4 milioane lei.