Cum arată noul Volkswagen Golf 8 GTI. Au apărut primele imagini OFICIALE

NewMoney 03/03/2020 | 14:20 Fapt Divers
Cum arată noul Volkswagen Golf 8 GTI. Au apărut primele imagini OFICIALE

Deși Volkswagen se îndreaptă din ce în ce mai serios înspre electrificare, producătorul german nu se atinge încă de unul dintre cele mai iubite modele ale sale: emblematicul Golf GTI.

Noul Golf 8 GTI ajunge pe piață în 2021 alături de clasicul motor pe benzină în patru cilindri, cu turbină, transmisie manuală și scaune de tartan. Dacă doriți totuși o variantă mai prietenoasă cu mediul, cel mai apropiat model de GTI este varianta GTE hibrid.

Ce dotări va avea noul Golf GTI

Noul GTI va veni echipat standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Pentru fanii mai comozi va exista și varianta cu cutie automată DSG, cu șapte trepte. Noul motor va dezvolta 241 de cai putere.

Volkswagen se laudă cu faptul că a reușit să îmbunătățească ținuta de drum a noului GTI, grație noului sistem Vehicle Dynamics Manager. Mașina va avea trei setări pentru suspensie: Confort, Eco și Sport. De asemenea, noul sistem permite șoferului să ajusteze valorile presetărilor standard.

Dacă motorul poate fi considerat tradițional, la interior noul GTI vine cu o serie de progrese tehnologice. Fiecare versiune GTI primește o planșă de bord digitală, climă automată și un volan în trei spițe cu comenzi multifuncționale de tip “touch-sensitive”.

Pe variantele mai scumpe, vom găsi o planșă de bord digitală de 10.3 inch și un sistem de infotainment cu un ecran de 10 inch.

Fiecare versiune are ca dotări standard: frânarea de urgență automată, sistemul de detectare a pietonilor, lane-assist și cruise control adaptiv.

Cu mai multă putere, tehnologie suplimentară și un aspect nou, noul Golf 8 GTI ar trebui să fie în continuare  o poveste de succes pentru Volkswagen.