Cristiano Ronaldo, la Juventus Torino: Care este suma de transfer, ce salariu va avea și cu cât au crescut acțiunile clubului italian

Gabriel Bucur 11/07/2018 | 10:36 Ştiri
Cristiano Ronaldo, la Juventus Torino: Care este suma de transfer, ce salariu va avea și cu cât au crescut acțiunile clubului italian

Zvonurile au devenit realitate. Portughezul Cristiano Ronaldo (33 de ani) a fost transferat de clubul de fotbal Juventus Torino de la gruparea Real Madrid, contra sumei de 100 de milioane de euro plus alte 12 milioane de euro, respectiv comisioane și contribuția de solidaritate, potrivit anunțului făcut, marți seară, de campioana ultimelor șapte sezoane de Serie A.

Suma de transfer va fi achitată în două tranșe anuale, iar contractul lui Cristiano Ronaldo, de cinci ori laureat cu trofeul „Balonul de Aur”, va fi valabil patru ani. Totodată, cel considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie va primi un salariu anual de 30 de milioane de euro, respectiv 2,5 milioane de euro pe lună, considerabil mai puțin decât primește argentinianul Lionel Messi (31 de ani) de la FC Barcelona – peste 40 de milioane de euro pe an.

„Aceşti ani la Real şi în oraşul Madrid au fost, fără îndoială, cei mai frumoşi din viaţa mea. Am un uriaş sentiment de recunoştinţă pentru acest club şi pentru acest oraş. Pot doar să le mulţumesc tuturor pentru afecţiunea primită. Cu toate acestea, cred că am ajuns în momentul de a începe o nouă etapă în viaţa mea şi de aceea am cerut clubului să mă transfere. Îmi pare rău şi le cer tuturor, mai ales suporterilor, să mă înţeleagă (…). Vă mulţumesc tuturor şi, mai presus de orice, cum am spus prima dată când am pășit pe stadionul nostru, în urmă cu nouă ani, <>”, a declarat Cristiano Ronaldo, potrivit unui comunicat publicat de clubul Real Madrid.

Citiți și: Messi, Ronaldo sau Neymar? Cine este fotbalistul cu cele mai mari venituri în acest sezon

Citiți și: Cu cât s-a îmbogățit Juventus Torino după ce a fost lansat zvonul că îl transferă pe Cristiano Ronaldo

Acțiunile clubului Juventus Torino s-au apreciat cu 30% la Bursa de la Milano, în ultima săptămână, timp în care zvonurile legate de eventualul transfer al lusitanului în „Cizmă” s-au înmulțit. De asemenea, marți seară, când oficialii torinezi încă nu confirmaseră vestea, însă presa de sport dădea deja ca sigură mutarea, acțiunile clubului Juventus Torino au crescut cu 16% în 30 de minute, conform presei străine.

Totodată, venirea superstarului portughez la Torino va atrage mai mulți bani din sponsorizări și din drepturile de televizare, precum și din biletele vândute, meci de meci.

Grație acestui transfer, „Bătrâna doamnă” a urcat pe locul al cincilea în topul celor mai valoroase loturi din lume, în spatele cluburilor FC Barcelona, Manchester City, Real Madrid și Chelsea Londra. Cumulat, fotbaliștii lui Juventus Torino valorează aproximativ 876 de milioane de euro, estimează analiștii germani de la Transfermarkt.

Superstarul portughez mai avea contract până în anul 2021 cu Real Madrid, deținătoarea trofeului UEFA Champions League. Înainte de perioada 2009-2018, când a înscris pentru madrileni 451 de goluri în 438 de meciuri disputate în toate competițiile (record pentru Real Madrid), Cristiano Ronaldo a mai evoluat la Sporting Lisabona, între 2002 și 2003, și la Manchester United, între 2003 și 2009.

Citiți și: Campionatul Mondial de Fotbal: cât valorează fiecare lot al celor 16 echipe calificate în optimi

 


FOTO: Juventus Torino

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.