Cine este proprietarul fabricii de mobilă care arde de mai bine de 12 ore

Florel Manu 28/06/2017 | 09:52 Ştiri
Cine este proprietarul fabricii de mobilă care arde de mai bine de 12 ore

Cele două depozite de mobilă din Balotești care au luat foc miercuri seara nu au fost încă stinse de pompieri. Potrivit echipelor de intervenție, fabrica a fost distrusă în proporție de 70 – 80%. Compania care deține fabrica de mobilă este controlată de investitorul turc Ali Avci, asociat majoritar și administrator.

Compania, Prestige Mob SRL este unul din marii producători de mobilă și, conform datelor înregistrate la Ministerul de Finanțe, are 636 de salariați. Compania a avut, anul trecut, o cifră de afaceride circa 18,12 milioane de euro și un profit estimat la 956.000 de euro.

Citiți și: Investiții câtă frunză și iarbă: de ce deschid turcii tot mai multe fabrici în România

Firma a fost înființată în 1998, iar în urma unor investiții suplimentare, din 1999 compania produce și saltele. Prestige Mob s-a instalat în spațiul de la Balotești în 2003, odată cu extinderea capacităților de producție, conform datelor disponibile pe pagina de internet a companiei.  În ceea ce privește spațiul de la Balotești, acesta nu avea avizele de funcționare de la ISU și nici echipamente pentru prevenirea incendiilor, potrivit purtătorului de cuvânst al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, Daniel Vasile.

Citiți și: Ce strategii au adoptat agențiile de turism pentru a înlocui destinațiile de vacanță riscante

Prestige Mob nu este singura companie cu investitor turc care are capacități de producție în România. Anul acesta, pe piața românească au intrat și turcii de la Yildiz Entegre care au început construcția de la zero a unei unități de procesare a lemnului în comuna Oarja, lângă Pitești. Tradiție pe piața românească are și grupul Arcelic, proprietarul Arctic. Într-un clasament al investițiilor străine directe, în perioada 2008 – 2015, Turcia ocupă locul 18, cu un aport de doar 0,5%, în timp ce principalii cinci investitori sunt Austria, Germania, Italia, Franța și Elveția.

Turcia este principalul partener comercial al României, din afara UE.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.