Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează pachetul majoritar al clinicii Socrates din Timișoara

Andrei Dumitru 08/05/2024 | 13:08 Ştiri
Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează pachetul majoritar al clinicii Socrates din Timișoara

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici din portofoliul companiei, respectiv Socrates Clinic din Timișoara. Tranzacția este una strategică, ce deschide mai multe oportunități de extindere a lanțului Centrokinetic în partea de vest a țării.

AGISTA a finalizat intrarea în acționariatul Centrokinetic în toamna anului 2023, când a achiziționat un pachet de peste 35% din lanțul medical, cu obiectivul clar de a sprijini dezvoltarea rețelei de clinici și de a o ajuta să se extindă cu cel puțin 10 clinici în următorii patru ani.

În doar șapte luni, rețeaua Centrokinetic s-a extins deja cu 5 clinici la nivel național, ajungând să dețină în prezent 4 clinici în București, 2 la Brașov, o clinică la Cluj-Napoca și 1 la Timișoara.

„Cred în servicii medicale de calitate și cred că, atunci când oamenii cu talent și pasiune pentru un anumit domeniu se întâlnesc, pot face lucruri extraordinare. Așa că, de data aceasta, pot spune că mă bucur foarte mult că fondatorul Socrates Clinic, domnul Armand Gogolescu, care a construit această clinică de la zero și a transformat-o în cel mai bun centru medical de recuperare din Timișoara, rămâne partenerul nostru. Vrem să continuăm la Timișoara cu aceeași dedicare pe care am dovedit-o deja în celelalte clinici Centrokinetic, cu servicii și echipamente de calitate, astfel încât pacienții noștri să poată recunoaște standardul de calitate Centrokinetic în orice clinică s-ar trata”, spune Bogdan Andrei, fondatorul și Directorul Medical al Centrokinetic.

„Această achiziție face parte din strategia asumată împreună cu managementul Centrokinetic – respectiv aceea de dezvoltare la nivel național, în egală măsură cu păstrarea sau chiar îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite. Ne bucurăm că am contribuit la finalizarea acestei achiziții din mai multe motive: pe de o parte, pentru că vorbim despre una dintre cele mai bune clinici de recuperare medicală din Timișoara, iar pe de altă parte, pentru că această achiziție ne deschide și alte oportunități de extindere în zona de vest a țării”, spune Dragoș Dărăbuț, Senior Investment Manager AGISTA.

Tranzacția încheiată prevede ca Centrokinetic să ajungă la o deținere de aproape 70% din acționariatul clinicii, iar unul dintre fondatorii acesteia, Dr. Armand Gogulescu, să rămână cu ușor peste 30%. Planurile pentru viitorul apropiat al clinicii din Timișoara includ îmbunătățirea business-ului prin achiziționarea de echipamente noi (îndeosebi RMN) și prin angajarea unui număr mai mare de medici, Centrokinetic urmând să investească și capital în clinica Socrates.

În cadrul acestei tranzacții, AGISTA a contribuit la negociere, due-diligence juridic și financiar, execuție și coordonare, dar și la închiderea efectivă a tranzacției. Alături de AGISTA, la această tranzacție au mai lucrat, pe partea de servicii financiare, Mazars Group, iar pe partea de servicii juridice – Filip & Company.

„Am creat Socrates Clinic din dorința de a oferi timișorenilor serviciile medicale de calitate la ei în oraș. Asocierea cu Centrokinetic a venit din realizarea că împărtășim valori și principii comune, care, sperăm noi, ne vor duce la următorul nivel de creștere”, a spus Armand Gogulescu, fondatorul Socrates.

Fondul de investiții de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susține prin capital și know-how acele IMM-uri românești ale căror produse și servicii sunt sau devin esențiale pentru societate. Cu specific de acționar minoritar, AGISTA investește tichete între 2 și 5 milioane euro și acționează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu și contribuind la dezvoltarea rapidă și sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluții personalizate, ghidaj și networking, având alături un partener de creștere în perspectiva transformării în campion regional.

AGISTA investește în toate domeniile de activitate, dar urmărește preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare și agritech. De la lansare și până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, FORT, Top Tech, Bittnet Group și Centrokinetic.