Care sunt primele 5 cele mai bune telefoane ale momentului și ce prețuri au

Sebastian Popescu 08/06/2018 | 14:43 Ştiri
Care sunt primele 5 cele mai bune telefoane ale momentului și ce prețuri au

Smartphone-urile domină piața mondială de tehnologie, iar marile companii propun în permanență design-uri noi și caracteristici inovative care să determine consumatorii să le înlocuiască periodic. Expertul Business Insider în tehnologie a compus un top al celor mai bune telefoane ale momentului, iar prima poziție este una surprinzătoare.

5. Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL are aproape aceleași componente și caracteristici care fac Pixel 2 un smartphone foarte bun, dar vine într-un ambalaj mai mare, cu un afișaj mai mare și un design nou. Pixel 2 XL nu este cel mai bun telefon Android, dar cu marginile înguste din jurul ecranului său, arată mai elegant și mai rafinat decât fratele său mai mic sau predecesorii săi de anul trecut. Experiența Android veritabilă pe care o oferă este imbatabilă, mai spune Antonio Villas-Boas.

Citiți și: De ce preferă românii înjurăturile cu cele sfinte, în locul celor cu guvernanți sau parlamentari

Criticii au raportat inițial mai multe probleme cu Pixel 2 XL, majoritatea fiind legate de display. Mulți utilizatori au avut nemulțumiri în privința culorile afișate, despre care spuneau că nu erau la fel de vii ca cele de pe alte telefoane Android de top. Google a lansat ulterior o actualizare care a modificat cromatica display-ului.

Preț: 860 Euro

4. Apple iPhone X

iPhone X este cel mai inovativ telefon produs de Apple în ultimii ani în materie de design și caracteristici, dar tras în jos de prețul uriaș ce depășește 1.000 de dolari, performanță îndoielnică a softului de recunoaștere facială Face ID, n.r)  folosit pentru deblocare și lipsa unui scaner de amprente de rezervă.

Sistemul de recunoaștere facială ar putea fi ultil pentru unii oameni, dar prețul minim de 1.000 de dolari pentru acest smartphone nu pentru mulți alții.

Preț: 845 Euro

3. Apple iPhone 8 Plus

Cu un preț de pornire de 800 de dolari, iPhone 8 Plus este, în esență, același smartphone ca și iPhone X de 1.000 de dolari. Are aceeași cameră cu două obiective și aceleași performanțe. Ce îi lipsește sunt sistemul Face ID, designe-ul nou și display-ul OLED al lui iPhone X. Dar asta nu explică diferența uriașă de preț dintre cele două telefoane, pentru că dispozitivele Android au afișaje OLED de ani de zile și au prețuri de câteva sute de dolari.

Citiți și: VIDEO Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari și realizatori de emisiuni gastronomice din lume s-a sinucis

iPhone 8 Plus are un scanner de amprente digitale în locul sistemul de recunoaștere facială cu care este dotat iPhone X și este un telefon mai bun din acest motiv. Nu beneficiați de caracteristica Animoji care funcționează numai cu Face ID, dar Animoji nu este un motiv extraordinar pentru a merge pentru a-ți cumpăra iPhone X în dauna iPhone 8 Plus.

Preț: 675 Euro

2. Samsung Galaxy S9 Plus

Galaxy S9 Plus este în mare parte doar o versiune mai mare a telefonului Galaxy S9, dar are în plus un sistem de camere cu două obiective, cu al doilea obiectiv având un zoom optic 2x. Modelul S9 Plus vine de asemenea cu mai multă memorie RAM decât versiunea S9, care care oferă telefonului o viteză mai bună de navigare.

Mi se pare cel mai bun smartphone, deoarece este un exemplu clar că nu trebuie să cheltui 1.000 de dolari, cât costă un iPhone X, pentru a te bucura de un smartphone premium. Galaxy S9 Plus punctează la toate capitolele și l-aș recomanda oricui cautp un telefon nou, scrie Antonio Villas-Boas.

Preț: 710 Euro

1. OnePlus 6

OnePlus 6 nu are încărcător wireless, nu este nici foarte rezistent la apă, și nici cea mai bună cameră pe care o poți găsi pe un smartphone. Dar pentru ceea ce oferă la prețul de doar 530 de dolari, OnePlus 6 are cel mai bun raport preț-calitate în acest moment, notează Business Insider.

Este cel mai rapid smartphone cu Android, are un design frumos, o cameră minunată, iar încărcătorul este cel mai rapid și cel mai bun pe care îl puteți găsi la orice smartphone.

Citiți și: Știți ce însemnă cuvintele Pepsi, Google, Rolex sau Starbucks? Povestea din spatele celor mai cunoscute branduri

Modelul OnePlus 6 rulează și o versiune aproape de bază a Android cu sistemul de operare Oxygen al companiei. „Voi prefera întotdeauna aspectul curat, stocul Android, mai degrabă decât sistemul de operare Android pe care îl veți vedea pe telefoanele Samsung, HTC sau LG”, spune Villas-Boas.

Preț: 519 Euro


Foto: Hepta/Mediafax