Cele mai așteptate turnee muzicale din 2018. Unde îi puteți vedea pe Taylor Swift, Ed Sheeran sau Katy Perry

Oana Borviz 12/01/2018 | 17:02 Timp Liber
Cele mai așteptate turnee muzicale din 2018. Unde îi puteți vedea pe Taylor Swift, Ed Sheeran sau Katy Perry

Acest articol apare în numărul 31 (8-21 ianuarie) al revistei NewMoney

Dacă nu aveți încă o listă cu călăto­riile muzicale pe care v-ar plăcea să le faceți anul acesta, poate vă inspiră sugestiile de mai jos. Se anunță show-uri de zile mari!

Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul destul de interesant în industria muzicală, cu lansări de albume care au dat peste cap topurile muzicale, cu premii neașteptate și mari favoriți care nu s-au ales cu nicio recom­pensă. Mulți dintre acești artiști au fascinat cu noile lor albume, care pul­sează de viață și sinceritate, sunt personale, puternic emoționale și inspirante. Întrucât multe dintre acestea vor fi promovate în acest an, am ales pentru voi câteva turnee, cele mai promițătoare din punct de vedere artistic și mai apropiate din punct de vedere geografic.

Taylor Swift. Cel de-al șaselea album al americancei Taylor Swift (28 de ani, foto), „Reputation“, a cucerit rapid iubitorii genului electro pop, nu doar datorită ritmurilor vibrante, ci și a ver­surilor cu miez autobiografic.

Cu acest album, care a debutat pe locul întâi în Billboard 200 și care s-a vândut în peste un milion de unități în SUA (devenind cel mai bine vândut album din acea țară), Swift face decla­rații pertinente: își recunoaște slăbi­ciunile și pofta de răzbunare, elogiază libertatea de exprimare (unele pe fondul unor probleme personale, altele pe fondul unor conflicte foarte mediatizate, cu starurile Kanye West, Kim Kardashian şi Katy Perry).

În numele „reputației“, Taylor Swift pornește în turneu în vara lui 2018, cu prima oprire în America de Nord (8 mai) și cu multe altele urmând în Europa: Manchester (8 iunie), Londra (22 iunie), Dublin (15 iunie) etc.

Ed Sheeran. Tot în vara lui 2018 îl veți putea vedea în concert și pe Ed Sheeran, una dintre senzațiile muzicale ale ultimilor ani, care continuă să-și pro­mo­veze cel de-al treilea album, „÷“, în cele două Americi, Australia și Europa. „Shape of You“ (cea mai trans­misă me­lodie pe Spotify, cu peste 1,32 miliarde de fluxuri) și „Perfect“ (ajunsă pe pri­mul loc în topurile muzicale britanice) sunt doar două dintre piesele de pe acest album minunat, pe care le puteți fredona la concertele ce vor avea loc între 9 iunie și 12 august, la Paris (Franța), Londra și New Castle (Marea Britanie) Gothenburg și Stockholm (Suedia), Berlin, Essen, Hamburg, München (Germania), Varșovia (Polonia).

Sam Smith. „Unul dintre cei mai puternici și expresivi vocaliști ai generației sale“, după cum îl numește revista Rolling Stone, Sam Smith a realizat, la cei 25 de ani pe care-i are, ceva ce pentru mulți este doar un vis: patru premii Grammy, două premii Brit, trei premii Billboard. Toate acestea grație vocii lui speciale, calde și nuanțate, compo­zi­țiilor complexe, cu mesaje profunde.

„The Thrill of It All“ este al doilea album prin care artistul britanic își dove­dește empatia și sensibilitatea, piesele vorbind, ca și cele de pe albumul de debut („The Lonely Hour“, cel mai vândut album din 2014), despre vulnerabi­litate, amăgiri și suferințe. Pe 20 martie, Sam Smith pornește într-un turneu de promovare a acestui album, începând cu orașe din Marea Britanie, Italia, Franța, Germania, Olanda și continuând apoi cu orașe din SUA și Canada, până pe 13 septembrie.

Dacă aveți ocazia să ajungeți la unul din aceste concerte, nu stați pe gânduri, veți trăi senzații memorabile!

Katy Perry. Cântăreața americană de muzică pop, ale cărei piese „I Kissed A Girl“ sau „Teenage Dream“ au condus multă vreme topurile radio, continuă și anul acesta turneul de promovare a celui de-al cincilea album, „Witness“.

Un album „coerent din punct de vedere sonic“, după cum îl descrie USA Today, cu piese experimentale de dans-pop, „Witness“ e un nou semn al origi­na­lității acestei artiste multi-premiate, cunoscută ca cea mai bine plătită cân­tăreață din zilele noastre. Concertele sale de turneu sunt absolut ne­bunești, pline de exuberanță și energie, de numere ine­dite de dans și de scenografii impecabile. Începând cu 14 iunie, aveți de ales între concertele din Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Germania, Belgia.

Billy Idol. Un veteran al muzicii rock și unul dintre primii cântăreți britanici care au devenit faimoși în SUA în anii ’80 grație MTV-ului, Billy Idol – tăticul unor piese istorice precum „Don’t Stop“, „Rebel Yell“ sau „Eyes Without a Face“ – nu prea mai are nevoie de prezentări.

Dar are nevoie, ca orice star, de fani, iar dacă sunteți unul dintre ei, veți merge la cel puțin unul dintre concertele pe care le va susține în Europa începând cu 20 iunie. Marea Britanie, Luxemburg, Germania, Serbia, Ungaria și Polonia se află pe lista turneului din 2018.

 


FOTO: Guliver / Getty Images