Ce riscuri sunt dacă nu îți treci telefonul pe ”mod avion” cand urci la bordul unei aeronave

NewMoney 06/05/2020 | 11:59 Fapt Divers
Ce riscuri sunt dacă nu îți treci telefonul pe ”mod avion” cand urci la bordul unei aeronave

Multe persoane cred că semnalul telefonului poate interfera cu sistemul electric și cu telecomunicațiile avionului și pot provoca un dezastru.

Un reprezentant al unei companii aeriene a dezvăluit misterul din spatele acestei situații. Se pare că noile tehnologii nu afectează cu nimic sistemele avioanelor, totul fiind de fapt o utopie.

Ce face, de fapt, funcția „mod avion”

Ce înseamnă de fapt ‘modul avion’? Această operațiune dezactivează funcțiile wireless ale dispozitivelor precum iPhone pentru a se supune normelor aeriene.

În cazul în care setarea este disponibilă apare pe ecran o iconiță care anunță că au fost dezactivate servicii precum planul de date sau vocea (nu se poate naviga pe internet și nici să se facă apeluri), conexiunile wireless (wi-fi sau Bluetooth) și conexiunea la navigatorul GPS.

În cazul în care operatorul aerian și legile de navigație permit, se pot reactiva conexiunile wi-fi și bluetooth dacă sunt setate pe ‘mod avion’.

Comisia Europeană a dat acum câțiva ani undă verde liniilor aeriene să permită pasagerilor să utilizeze rețelele 3G și 4G pentru a se conecta la Internet în timpul zborului, numai după ce avionul ajunge la o altitudine de 3.000 de metri.