Ce orașe merită să vizitezi în 2021?

NewMoney 06/08/2021 | 10:23 Fapt Divers
Ce orașe merită să vizitezi în 2021?

Anul 2020 categoric nu a fost unul dedicat călătoriilor. Cei mai mulți dintre noi am sperat la o revenire cât mai rapidă la normalitate și probabil ne-am făcut planuri pentru vacanțe viitoare. Pentru cei care încă nu știu unde să-și facă următorul city break, lista de mai jos ar putea fi de ajutor, chiar și pentru vacanțe ceva mai lungi. Iată ce orașe nu trebuie să ratezi în 2021. 

Rijeka din Croația

Chiar dacă mai puțin cunoscut decât alte orașe din Croația, Rijeka este atrăgător datorită arhitecturii, patrimoniului industrial, bucătăriei locale impresionante, dar și locuitorilor deosebit de primitori. Pasionații de mare și soare se vor bucura să afle că plaja este la doar 15 minute de centrul orașului, iar cei care caută o metodă ceva mai erudită de petrecere a timpului liber vor putea vizita muzeul din Sugar Palace, clădire care în trecut adăpostea o rafinărie de zahăr.

Cork din Irlanda

Cork se laudă cu toate atracțiile specifice Irlandei, precum băutura de calitate și muzica deosebită de petrecere, dar și cu obiective turistice de invidiat, mai exact o colecție impresionantă de construcții medievale. Aici putem enumera palate, castele și turnurile, probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic fiind Castelul Blarney ce datează din secolul XII. Alte obiective turistice de neratat sunt Biserica Sfânta Ana, Galeria de artă Lewis Glucksman și Castelul Blackrock.

Cancun din Mexic

Tot pentru pasionații de mare sugerăm plajele incredibile cu nisip alb din Mexic. Pe lângă viața de noapte și atmosfera continuă de petrecere, Cancun se mai laudă și cu o cultură culinară de invidiat. Această destinație este perfectă pentru o lună de miere deosebit de romantică. Printre atracții menționăm orașul mayaș Chichen Itza, parte a patrimoniului UNESCO, muzeul MUSA ce cuprinde sculpturi subacvatice și micuța insulă denumită Isla Mujeres, obiectiv înconjurat de recife de corali. Descoperă acum ofertele de vacanță în Cancun, Mexic.

Timișoara din România

Capitala Europeană a Culturii în 2023, orașul amplasat pe malul nordic al Begăi mai este denumit și „Mica Vienă”. A dobândit acest pseudonim grație istoriei bogate și arhitecturii în stil secesionist, dar mai ales datorită amestecului de culturi regăsit în această zonă. Nu rata Piața Unirii, Vechea Cetate sau Bastionul Maria Theresia. Pe lângă obiectivele valoroase puse la dispoziție de acest oraș unic, bucură-te și de oferta culturală ce va crește în mod sigur în anii următori. Iubitorii de natură nu pot ignora nici Parcul Rozelor.

Lahti din Finlanda

Ales drept Capitală Verde Europeană în 2021, Lahti este un oraș mic, situat în sudul Finlandei, destinație mai puțin cunoscută decât Helsinki, dar mult mai apreciată de către ecologiști. Nerecomandat iubitorilor de căldură, acest oraș industrial se remarcă totuși prin o multitudine de spații verzi, clădiri cu o arhitectură impresionantă și localnici binedispuși. Atracțiile turistice de neratat sunt grădina zoologică Yli Marola Farm Animal Yard, biserica medievală Greystone, Muzeul Național, Wood Architecture Park și Sibelius Hall, sală de concerte. Nu uita nici de portul renovat sau Centrul Sportiv.

Kyoto din Japonia

Perfect pentru pasionații de cultură, dar și istorie, Kyoto este unul dintre reprezentanții cei mai de seamă pentru „Japonia Veche”. Temple și grădini zen îți fac cu ochiul la fiecare pas, iar după fiecare plimbare te vei putea relaxa într-o ceainărie primitoare. Dacă ești un împătimit al mâncării, nu uita să vizitezi Piața Nishiki și să guști câteva din preparatele locale. Ia-ți doza de cultură contemporană după un periplu în trecut, grație Muzeului Kyoto Internațional Manga.  Nu uita nici de pădurea de bambus din Zona Arashiyama și vizitează și Palatul Imperial, unul dintre cele mai vizitate obiective istorice ale orașului.

Pe ce continent îți vei face vacanța în 2021?

FOTO: Pexels