Ce avere are Drake, unul dintre cei mai bine cotați artiști din Statele Unite

NewMoney 28/04/2020 | 11:51 Fapt Divers
Ce avere are Drake, unul dintre cei mai bine cotați artiști din Statele Unite

Aubrey „Drake” Graham este un rapper, cântăreț, compozitor și actor canadian din Toronto. Initial a obținut recunoaștere atunci cand a jucat in serialul pentru adolescenti, Degrassi: The Next Generation. A urmat apoi o carieră în rap.

Valoarea netă a lui Drake este de aproximativ 170 de milioane de dolari, făcându-l unul dintre cei mai bogați rapperi din lume. În prezent, are un contract cu compania lui Lil Wayne, Young Money Entertainment.

Tinerețe

Aubrey Graham s-a născut la Toronto, Ontario, la 24 octombrie 1986. Părinții lui s-au despărțit când avea doar 5 ani, iar Drake locuia cu mama sa în Toronto. Tatăl său era toboșar și s-a mutat la Memphis după divorț pentru a-și găsi de lucru.

Mama lui Drake era evreică, așa că a urmat o școală de zi evreiască și a avut parte de o ceremonie Bar Mitzvah. Drake a fost adesea hărțuit la școală pe fondul său rasial și religios, iar în cele din urmă a renunțat la școală.

Carieră

Când Drake avea 15 ani, a întâlnit un agent de actorie care era tatăl unui prieten din liceu. Agentul i-a găsit lui Drake un rol în Degrassi: The Next Generation.

Personajul lui Drake era Jimmy Brooks, un star de baschet care a devenit inapt fizic după ce a fost împușcat de un coleg de clasă.

Drake a avut întotdeauna o adevărată pasiune pentru muzică și a spus că Jay-Z a fost o inspirație majoră pentru el. În 2006, Drake a lansat primul său mixtape, Room for Improvement. Un an mai târziu a lansat cea de-a doua piesă, iar în 2009 a lansat cea de-a 3-a piesă, „So Far Gone”.

Lil Wayne și Drake au colaborat la mai multe melodii, iar Drake a participat și la unul dintre turneele lui Wayne. Drake a semnat un contract de înregistrare cu Young Money Entertainment, iar în 2010, a lansat albumul său de debut, „Thank Me Later”.

Drake a colaborat cu unii dintre cei mai buni artiști de rap și producători de hip-hop din lume, cum ar fi DJ Khaled, Eminem, Nicki Minaj, Chris Brown, Rihanna și mulți alții.

De atunci, Drake a lansat mai multe albume, a vândut milioane de exemplare și a făcut o avere considerabilă. Este unul dintre cei mai de succes artiști hip-hop din întreaga lume.

FOTO: AFP/Mediafax