Cardio și ballet fusion, un curs de remodelare corporală care se adresează tuturor vârstelor

Elena Marinescu 28/08/2020 | 17:30 Fapt Divers
Cardio și ballet fusion, un curs de remodelare corporală care se adresează tuturor vârstelor

Cardio Și Ballet Fusion este un antrenament derivat din balet, care include seturi de exerciții cardio, exerciții de gimnastică și stretching. A fost gândit special pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus și să își tonifieze musculatura întregului corp dar în același timp să capete mai multă grație în mișcare.

Cu toate că la prima vedere antrenamentele par mai ușoare, acestea sunt destul de solicitante având în vedere că necesită foarte mult control. Exercițiile îți lucrează în profunzime și cel mai mic muschiuleț din corp.

Profesoara Laura Andrei dansează de la patru ani. E balerină, iubește dansul contemporan și de ceva timp, e tot mai atrasă de pedagogie și profesorat. Elevii de toate vârstele învață să-și cunoască mai bine corpul și limitele. Își îndreaptă poziția și devin mai grațioși.

Cursanții câștigă eleganță, grație și scapă de durerile de spate

Participă la cursuri și balerini sau mai degrabă amatori?

La cursuri participă atât balerini, cât și amatori, sau diverși sportivi de performanță care au nevoie să își dezvolte anumite grupe musculare, echilibrul sau flexibilitatea.

Ce feedback aveți de la participanți? Îi ajută să-și cunoască mai bine corpul, să-și îmbunătățească starea fizică, chiar sănătatea?

Feedback-ul participanților este unul foarte încurajator. După nici o lună de antrenament spun că devin mai zvelți, capătă o postură mai elegantă, mai corectă. Nu-i mai doare spatele. Devin mai încrezători în ei, mai elastici. Au mai mult echilibru, iar musculatura capătă o formă mai alungită, precum a balerinelor. Cu toate că la prima vedere antrenamentele par mai ușoare, acestea sunt destul de solicitante având în vedere că necesită foarte mult control. Exercițiile îți lucrează în profunzime și cel mai mic muschiuleț din corp.

Ce v-a atras către forma aceasta de expresie artistico-sportive?

Am participat la două stagii de formare și calificare instructori de aerobic în cadrul Federației Române “Sportul pentru Toți”, în 2009. La studioul Dance Room am putut să continui acest drum,să combin mișcările fără să renunț la ceea ce făceam de foarte mulți ani. Așa că am fost atrasă de genul ăsta de antrenamente. A fost ceva nou pentru mine. Îmi plac provocarile și am avut de la început un sentiment pozitiv pentru această colaborare. Denumirile antrenamentelor au fost alese de inițiatoarea programului Dance Room, cu care colaborez de 2 ani.

Ce vârste au cursanții?

Cursanții care vin la Dance Room au între 16 și 60 ani.

Citeşte continuarea interviului AICI.