Carantină. Un maratonist din China a alergat 50 de kilometri în casă

Elena Marinescu 12/02/2020 | 19:02 Fapt Divers
Carantină. Un maratonist din China a alergat 50 de kilometri în casă

Un maratonist blocat în propria locuinţă din cauza epidemiei de coronavirus a alergat o cursă ce a însumat 50 de kilometri, dar nu oriunde, ci în sufragerie, notează The Guardian.

Pan Shancu din orașul Hangzhou a făcut 6.250 de ture pe ”pista” amenajată în apartament în jurul a două mese de dimensiuni mari pentru că ”nu mai suporta să stea jos”. Pan a publicat pe reţeaua de socializare dovezi referitoare la cursa să, furnizând imagini video și capturi de pe aplicația de alergare care i-a monitorizat performanța.

Maratonistul a precizat că fiecare tură făcută în cameră a avut doar opt metri, iar aceasta a făcut peste 6.000 de ture, terminând ”cursa” în 4 ore, 48 de minute și 44 de secunde. ”N-am mai ieșit afară de multe zile, astăzi nu mai suport să stau jos. O tură are 8 metri – am alergat 50 de kilometri, am făcut-o în 4:48:44, sunt transpirat peste tot, mă simt super!”, a scris el pe Weibo, potrivit Bzi.ro.

Între timp, epidemia de coronavirus pare de neoprit. Hangzhou, capitala provinciei chineze Zhejiang e în carantină din 5 februarie. Coronavirusul, căruia Organizația Mondială a Sănătății i-a stabilit ieri denumirea oficială, a făcut până acum 1.115 morți și a infectat peste 45.000 de persoane.