Warren Buffett: „M-am înșelat în privința Google și Amazon. Bezos a făcut un miracol”

Sebastian Popescu 08/05/2018 | 11:56 Ştiri
Warren Buffett: „M-am înșelat în privința Google și Amazon. Bezos a făcut un miracol”

Miliardarul Warren Buffett regretă că nu a investit, în urmă cu 15-20 ani, în două companii care între timp au devenit printre cele mai mari din lume: Google și Amazon.

„Am luat o decizie greșită în privința Google și Amazon. Am greșit că nu am ajuns la o concluzie în urma căreia să simt cu adevărat că, la prețurile actuale, perspectivele erau mult mai bune decât prețurile indicate”, a spus Buffett la reuniunea anuala a acționarilor Berkshire Hathaway de anul acesta, potrivit CNBC.

Buffett spune că a descoperit ce poate să facă Google abia când bunul său prieten, Bill Gates, i-a recomandat să renunțe la Altavista, browser-ul pe care îl folosea în acel moment, și să folosească Google în schimb. Admite însă că trebuia să fie în temă cu această companie, pentru că Geico, o subsidiară a Berkshire Hathaway, plătea „sume mari de bani” către Google, în momentul în care gigantul din tehnologie a fost listat la bursă.

Miliardarul a mai recunoscut că a subestimat capacitatea Amazon de a schimba complet modul în care oamenii fac cumpărături și regretă că nu înțelege mai bine companiile de tehnologie.

„Am avut o părere foarte foarte bună despre abilitatea lui Jeff (Bezos, CEO-ul Amazon, n.r.) când l-am întâlnit și l-am subestimat. Am urmărit Amazon încă de la inceput. Cred ca ceea ce a facut Jeff Bezos este aproape un miracol(…) Problema este ca atunci cand cred ca ceva va fi un miracol, am tendinta de a nu paria pe asta. Evident, ar fi fost mult mai bine dacă înțelegeam mai bine anumite afaceri”, a adăugat el.

De-alungul timpului, Buffett a evitat să investească în companiile de tehnologie. Miliardarul și-a schimbat abordarea în 2011, când a cumpărat acțiuni la IBM în valoare de 10,7 miliarde de dolari. Ultima investiție a lui Buffett în acest domeniu a avut loc săptămâna trecută, când a cumpărat acțiuni de 75 de milioane de dolari la Apple, companie despre care spune că ar vrea să o dețină „în proporție de 100%”.


Foto: Mediafax