Antica Pizza, pizzerie artizanală, se deschide în București – Investiție de 100.000 de euro.

Andrei Dumitru 03/03/2021 | 12:19 Ştiri
Antica Pizza, pizzerie artizanală, se deschide în București – Investiție de 100.000 de euro.

Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3. Conceptul funcționează în regim de takeaway, servire în local și livrare, deservind întreaga zonă a Capitalei, clienții putând plasa comenzi atât în locație, cât și telefonic sau online, pe www.antica-pizza.ro.

Proiectul realizat în colaborare cu agenția de consultanță Next Root Management Systems, condusă de antreprenorul Dragoș Panait, este centrat în jurul unuia dintre cele mai căutate produse de pe piața locală de F&B: pizza artizanală, de calitate, realizată din ingrediente premium, obținute de la producători și artizani italieni.

Meniul Antica Pizza a fost conceput astfel încât să includă două categorii majore de produse: pizze clasice, cu o rețetă bazată pe combinații de ingrediente cunoscute și apreciate de către consumatori, și cele speciale, în care echipa noastră a integrat, într-un mod atrăgător și creativ, produse precum smochinele, perele, castraveții murați, crema de aceto balsamico. Astfel, selecția de preparate urmărește să poarte gurmanzii într-o călătorie culinară, care le permite să se bucure de rețete consacrate, realizate la standarde înalte de calitate, dar și să descopere gusturi noi, surprinzătoare, întotdeauna echilibrate și plăcute.”, declară Violeta Deliu, manager Antica Pizza.

Din meniul localului fac parte nume cunoscute iubitorilor de pizza, precum Margherita, Salami, Diavola, Prosciutto e Funghi, Quattro Formaggi, Tonno, dar și asocieri mai puțin convenționale, menite să scoată în evidență aromele și texturile ingredientelor folosite. În această categorie se încadrează produse precum Sotacetti, (sos de roșii, bacon, castraveți murați, usturoi fresh, ierburi italienești, mozarella fior di latte, parmezan scalii), Un po di spinachi (Sos alb, pancetta afumata, spanac, brânză de capră, mozzarella fior di latte, oregano, usturoi, cimbru, fulgi de chilli), Mela Formaggio Blu (sos alb, măr proaspăt, blue cheese, usturoi proaspăt, nucă rumenita, bacon, mozzarella fior di latte). În plus, clienții Antica Pizza se pot bucura de sandvișuri proaspete, realizate în casă, din ingrediente de calitate și blat ușor de pizza.

Selecția de preparate va avea întotdeauna elemente de noutate. Pentru că lucrăm cu ingrediente de la producători și artizani italieni, avem adesea oportunitate să identificăm produse noi, mai puțin accesibile publicului larg, dar care merită împărtășite, așa că, în meniul Antica Pizza, vor exista constant sortimente noi, creații spontane, cu prezență temporară.”, adaugă Violeta Deliu.

Antica Pizza beneficiază de o bucătărie deschisă, ce permite consumatorilor să observe întregul proces de producție, având, în acest mod, siguranța respectării cu responsabilitate a tuturor normelor sanitare și de igienă.

Livrarea produselor se face prin flota proprie, peste tot în București, aceasta particularitate permițând echipei restaurantului să aibă control total asupra preparatelor și experienței oferite, de la momentul preluării comenzii, până în cel în care comanda ajunge la client.

Restaurantul beneficiază de câteva locuri la interior și de o terasă de până la 20 de locuri, ce va fi inaugurată în următoarele săptămâni.