Recomandare de film: „Anon“, despre un viitor tehnologizat în care absolut nimeni nu se va mai bucura de intimitate

Oana Borviz 06/06/2018 | 10:35 Timp Liber
Recomandare de film: „Anon“, despre un viitor tehnologizat în care absolut nimeni nu se va mai bucura de intimitate

Lipsit de culoare și de orice urmă de sentiment, viitorul imaginat de Andrew M. Niccol în cel mai nou film al său nu este unul foarte îndepărtat. Este ceea ce remarci de la bun început la acest SF noir care pune sub lupă anomaliile societății contemporane.

Acest articol a apărut în numărul 41 (28 mai – 10 iunie) al revistei NewMoney

Cei care au văzut Gattaca, Lord of War, In Time, The Host sau The Truman Show știu cu câtă pasiune creează neozeelandezul Andrew M. Niccol filme despre viitor și despre știință, despre perfecțiunea concepută genetic și despre inteligența vizuală, despre cultura media contemporană și despre probleme socio-politice de im­portanță majoră.

Poate că cel mai nou film al lui, Anon, nu va avea niciodată impactul unor Blade Runner sau Minority Report, dar va fi ținut minte, cu siguranță, pentru felul în care aduce în discuție ano­maliile societății contemporane și pentru personajele bizare întruchipate de niște actori minunați.

Citiți și: Miracolul pasiunii: povestea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

În eter. Proaspăt lansat de Netflix, Anon este un science fiction interesant, despre un viitor distopic în care nimeni, dar nimeni, nu se mai poate bucura de viața intimă fără ca ochii celor­lalți să nu îl observe.

Ne aflăm undeva, în viitor, într-un oraș american (poate New York, poate Vancouver sau Toronto), unde toți oamenii sunt supuși unui flux vizibil de infor­ma­ție numit „ochiul minții“, ce oferă acces la orice fel de informație înregistrată până la milisecunde.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.