Statele Unite nu recunosc anexarea Crimeii de către Rusia și mențin sancțiunile până când peninsula va fi înapoiată Ucrainei

Gabriel Bucur 03/07/2018 | 09:35 Ştiri
Statele Unite nu recunosc anexarea Crimeii de către Rusia și mențin sancțiunile până când peninsula va fi înapoiată Ucrainei

Statele Unite ale Americii nu recunosc anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea și vor menţine sancţiunile împotriva Federației Ruse până când Crimeea, anexată în 2014, va fi înapoiată Ucrainei, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, transmite News.ro.

„Rămânem în dezacord cu Rusia în această privinţă. Iar sancţiunile noastre privind Crimeea vor rămâne valabile până când Rusia va înapoia peninsula Ucrainei”, a declarat Sanders, întrebată într-o conferinţă de presă dacă este posibil ca SUA să recunoască anexarea Crimeii de către Rusia, în viitorul summit dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, din 16 iulie.

Întrebată dacă recunoaşterea anexării ar fi posibilă în situaţia în care Rusia acceptă anumite concesii, Sanders a replicat: „Nu voi intra în negocieri în acest moment”.

Citiți și: Imagini din satelit arată cum Coreea de Nord pare să-și extindă o fabrică de rachete balistice

Consilierul pe probleme de securitate naţională din SUA, John Bolton, a declarat că a discutat despre anexarea ilegală a Crimeei chiar cu Vladimir Putin, în timpul unei vizite recente la Moscova. „Preşedintele Putin a fost destul de clar în această privinţă, iar răspunsul meu a fost că va trebuie să rămânem în dezacord în această privinţă”, a afirmat Bolton pe 27 iunie, pentru CBS.

Kremlinul a anunţat luni că peninsula Crimeea este o parte inseparabilă a Rusiei şi nu va fi unul dintre subiectele discutate la summitul dintre Trump şi Putin, care va avea loc pe 16 iulie la Helsinki, în Finlanda.

Cei doi lideri vor discuta despre relaţiile dintre SUA şi Rusia şi „alte probleme de securitate naţională”, conform unui comunicat al Casei Albe.

Citiți și: Campionatul Mondial de Fotbal: cât valorează fiecare lot al celor 16 echipe calificate în optimi

 


FOTO: Guliver / Getty Images

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.