Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, propusă membru în Consiliul de Administrație al MedLife

Cristina Dobreanu 04/09/2017 | 11:03 Ştiri
Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, propusă membru în Consiliul de Administrație al MedLife

Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale şi membru independent în Consiliul de Supraveghere al băncii româneşti cu capital austriac, Raiffeisen Bank, a fost propusă membru independent în Consiliul de Administraţie al MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, potrivit furnizorului de servicii medicale de sănătate.

În ultimii 20 ani, Ana Maria Mihăescu a condus misiunea Corporaţiei Financiare Internaţionale din România, divizie a Băncii Mondiale şi cel mai mare finanţator al sectorului privat în ţările emergente. În perioada 2011 – 2016, Ana Maria Mihăescu a avut rol decizional în ceea ce priveşte proiectele IFC din mai multe ţări euro­pene, inclusiv Ro­mânia. Anterior a ocupat funcţii de top management în sectorul bancar.

Propunerea sa de numire vine în contextul în care fondatoarea socieții Mihaela-Gabriela Cristescu s-a retras din Consiliul de Administrație al MedLife, depunându-și demisia în data de 31 august 2017. Mihaela Cristescu era membru în Consiliul de Administraţie MedLife din 2006.

Consiliul de Administraţie MedLife este format, în acest moment, din 6 membri. Acţionarii MedLife urmează să supună la vot, în următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor, numirea noului membru din Consiliul de Administraţie al companiei.

CITEȘTE ȘI: Achizițiile încep să dea roade: afacerile MedLife au crescut cu aproape 30% în primul semestru, iar profitul s-a triplat

Recent, MedLife a anunțat că vrea să atragă circa 80 de milioane de euro prin Bursa de Valori București, o decizie în acest sens urmând să fie luată în ședința Adunării Generale a Acționarilor, programată să aibă loc pe 13 septembrie.

Acţiunile MedLife au intrat la tranzacţionare pe piaţa de capital de la Bucureşti în 21 decembrie 2016, la un preţ de 26 lei per unitate. Valoarea totală a ofertei publice inițiale a fost de 230 de milioane de lei, pentru pachetul de 44% din acțiunile companiei, 8.840.480 acțiuni, 8.036.800 fiind acțiuni de bază, adăugându-se număr suplimentar de 803.680 acțiuni supraalocate. MedLife face parte din structura indicelui BET și BET-TR, fiind una dintre companiile listate cu cele mai lichide acțiuni.

Principalii acționari ai MedLife sunt familia Marcu (Mihail Marcu – 21%, Mihaela-Gabriela Cristescu – 15% și Nicolae Marcu – 15%), dar și IFC cu 5%, potrivit Raportului Anual al grupului aferent anului 2016.

MedLife avea, luni, o capitalizare bursieră de 755,4 milioane de lei (168,2 milioane de euro).

 


FOTO: Ana Maria Mihăescu și Mihail Marcu. Sursa foto: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.