Achizițiile încep să dea roade: afacerile MedLife au crescut cu aproape 30% în primul semestru, iar profitul s-a triplat

Andreea Neferu 09/08/2017 | 15:27 Ştiri
Achizițiile încep să dea roade: afacerile MedLife au crescut cu aproape 30% în primul semestru, iar profitul s-a triplat

Furnizorul de servicii medicale private MedLife (simbol bursier M) a încheiat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de peste 301 milioane de lei, în creștere cu 28,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, profitul net a crescut cu 233%, până la 6,4 milioane de lei.

”Creșterea (cifrei de afaceri – n.r.) s-a datorat, în principal, creșterii semnificative din toate liniile de afaceri ale grupului, cu preponderență în stomatologie, clinici și laboratoare, precum și achizițiilor finalizate de grup în 2016 și 2017”, se arată în raportul MedLife pe primul semestru.

Printre achizițiile recente făcute de operatorul de servicii medicale se numără clinicile Anima și operatorul medical Almina din județul Dâmbovița. De asemenea, MedLife a cumpărat în luna iunie un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara (în cadrul căreia MedLife deja deținea pachetul majoritar) și încă trei procente din grupul Genesys Medical Clinic din Arad (ajungând, astfel, la o deținere de 58%).

Printre achizițiile importante din ultimii ani se numără și preluarea pachetului majoritar în cadrul grupului de firme DentEstet, cu activități pe piața de clinici stomatologice.

Chiar săptămâna aceasta, MedLife a anunțat că a preluat pachetul majoritar de 55% al companiei Valdi Medica, ce controlează spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, deschis spre finalul anului trecut. Până în prezent, MedLife a făcut 16 achiziții.

Compania MedLife SA este listată la Bursa de la București și are o capitalizare de 757,7 milioane de lei, potrivit datelor de la Bursă.


Sursă foto: MedLife

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.