Amazon Prime Video a crescut peste aşteptări în primul trimestru. Câți abonați are platforma

NewMoney 30/04/2021 | 12:26 Timp Liber
Amazon Prime Video a crescut peste aşteptări în primul trimestru. Câți abonați are platforma

Prime Video, serviciul de streaming oferit de Amazon, se înscrie şi el pe lista produselor care au avut numai de câştigat de pe urma pandemiei şi izolării sociale.

Peste 175 de milioane de membrii a avut Prime Video anul trecut, a anunţat chiar fondatorul Jeff Bezos, evident încântat de performanţă.

În ceea ce priveşte primul trimestru al acestui an, Bezos nu a oferit decât o singură cifră – timpul petrecut de abonaţi în cadrul serviciului a crescut în T1 cu peste 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Filmele Amazon, 12 nominalizări la Oscar

Tot Bezos, care va părăsi funcţia de CEO al Amazon în al treilea trimestru al anului, a ţinut să amintească şi faptul că filmele originale create de Amazon Studios au primit 12 nominalizări la Oscar şi au câştigat 2 premii.

Deşi nu este la fel de mediatizat precum Netflix, Disney+ sau HBO Max, Prime Video arată cu aceste cifre că joacă în liga celor mari. 175 de milioane de membrii în 2020 nu sunt deloc departe de cei 207 milioane la care a ajuns Netflix recent şi sunt mult peste Disney+ şi HBO Max.

Prime Video este disponibil şi în România de mai mulţi ani şi, chiar dacă nu oferă la fel de multe titluri ca Netflix, în cadrul serviciului sunt disponibile numeroase filme şi seriale de calitate.

În ţara noastră, Prime Video ”păcătuieşte” prin numărul mic de noutăţi care apar de la o lună la alta şi prin nivelul foarte redus de localizare – doar un număr mic de titluri au subtitrare în limba română.

Pe de altă parte, Prime Video este de departe cel mai ieftin serviciu de streaming video, după ce a redus preţul, în urmă cu câteva luni, de la 6 euro la 14 lei pe lună.