Acte necesare pentru schimbare permis auto în 2024

Andrei Dumitru 03/01/2024 | 11:12 Fapt Divers
Acte necesare pentru schimbare permis auto în 2024

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului auto în 2024. În cazul în care permisul de conducere este pe cale să expire, l-ai pierdut sau este foarte deteriorat trebuie să urmezi niște pași simpli pentru înlocuirea acestuia. În cazul în care acesta expiră, cererea pentru obținerea unui permis nou se poate face cu două luni înainte.

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului auto în 2024

În primul rând, trebuie să ai o carte de identitate valabilă. Al doilea pas de urmat este efectuarea vizitei medicale, obligatorie de fiecare dată când se schimbă permisul de conducere.

Fișa medicală se poate obține de la o clinică autorizată, după câteva teste, care durează aproximativ 3 ore. Costul fișei medicale este de minim 125 de lei și poate trece de 200 de lei, în funcție de clinica la care apelezi.

Ultimul pas este achitarea taxei de 89 de lei, care se poate plăti la orice sucursală CEC Bank, la automatele de plata SelfPay sau pe Ghișeul.ro.

Pentru București, trebuie să mergeți la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Dacă nu locuiți în București, mergeți la instituția care echivalează aceasta din localitatea de reședință.

Acte permis auto 2024

  • cerere schimbare permis – care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată
  • buletin sau carte de identitate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.
  • dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere – 89 de lei
  • permisul de conducere, în original
  • fișa medicală pentru schimbare permis auto – document emis de o unitate medicală autorizată, în original, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

În cazul pierderii, reţinerii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie să declare acest lucru pentru completarea în mod corespunzător a cererii de schimbare permis.