Tendințele industriei de jocuri de noroc online în epoca post-pandemică

NewMoney 23/09/2021 | 11:42 Fapt Divers
Tendințele industriei de jocuri de noroc online în epoca post-pandemică

Industria jocurilor de noroc a înregistrat un reviriment deosebit în 2021, după scăderea suferită în primul an pandemic. Potrivit site-ului statista.com, cazinourile și agențiile de pariuri din întreaga lume vor înregistra venituri de 267 de miliarde de dolari, în comparație cu 226 de miliarde în 2020.

Industria este înapoi pe drumul cel bun”, a anunțat Bill Miller, președintele American Gaming Association, iar vorbele sale sunt susținute de cifrele raportate de operatorii din Las Vegas: în al doilea sfert al lui 2021, venitul total a fost de 1,79 miliarde de dolari, al treilea ca mărime din istorie.

La nivel global, încasările estimate în anul curent sunt cele mai mari din 2014 până în prezent, iar experții sunt de părere că ascensiunea va continua și în epoca post-pandemică. Aceasta este una dintre tendințele identificate de cei implicați în domeniul jocurilor de noroc. Iată alte 5 direcții în care se va dezvolta gamblingul în anii următori:

Sporturile electronice se vor dezvolta și mai mult

În primăvara lui 2020, când aproape toate competițiile sportive au fost întrerupte din cauza lockdown-ului, oferta agențiilor de pariuri sportive online a fost reprezentată 90% de sporturile electronice (eSports). Mulți pariori s-au adaptat și au început să se familiarizeze cu aceste sporturi, rămânându-le fideli și după reluarea competițiilor fizice.

Pe acest fond de vizibilitate crescută, industria eSports a intrat pe un trend ascendent și a atras mai mulți sponsori și mai mulți jucători de valoare. Competițiile cu fond de premiere de cel puțin 100.000 de euro vor fi tot mai numeroase, pe lângă turneele majore, unde premiul cel mare ajunge la milioane de euro.

Ofertele promoționale vor fi tot mai atractive

Concurența pe piața de gambling este deja foarte serioasă. An de an apar noi operatori care introduc tehnologii inovative pentru o experiență de joc mai bună. Tehnicile de marketing trebuie să fie mai performante pentru a atrage și a menține clienții, iar un instrument important al acestor tehnici este reprezentat de ofertele promoționale.

Crește numărul operatorilor care oferă fonduri suplimentare și/sau rotiri gratuite fără depunere. Jucătorii nu trebuie să dispună de fonduri pentru a se distra. Trebuie doar să își deschidă cont și, eventual, să termine procesul de verificare a identității.

Atmosfera din cazinourile terestre va fi reprodusă în online

Industria cazinourilor online a crescut foarte mult în ultimul an. Gamblerii de pe Internet aveau mai multe avantaje față de cei din cazinourile terestre, însă offline-ul dețineau atuul atmosferei specifice. Cazinourile online au găsit soluția pentru a compensa acest neajuns, prin lansarea secțiunilor live, în care clienții au la dispoziție jocuri de masă (ruletă, blackjack, baccarat) făcute de dealeri reali, filmați în decorul unui cazinou stradal.

Acum câțiva ani, doar operatorii de top aveau platformă live, cu un număr mic de mese. În prezent, sunt puține cazinouri online fără această secțiune, iar numărul meselor trece de 30. Specialiștii sunt de părere că acest segment va continua să se dezvolte.

Un pas și mai mare înainte în direcția re-creării atmosferei dintr-un cazinou real este introducerea tehnologiilor care țin de Realitatea Virtuală. Se apreciază că, în curând, jucătorii din cazinourile online se vor regăsi virtual în aceeași încăpere datorită unor dispozitive speciale, putând să interacționeze unii cu ceilalți.

Producătorii de jocuri au început să producă și câști pentru Realitatea Virtuală, NetEnt fiind unul dintre „pionierii” din acest domeniu.

Operatorii vor conta pe inteligența artificială

Ca în orice business, se va pune un accent tot mai mare pe inteligența artificială pentru a realiza „portretul robot” al clientului: cine este acesta, ce nevoi și ce așteptări are atunci când accesează un site de gambling. Cu ajutorul soft-urilor implementate în platforme, operatorii vor afla care sunt preferințele fiecărui jucător, pentru a veni cu oferte personalizate. Orice operațiune va conta pentru conturarea profilului, chiar și o simplă verificare bilet online.

Criptomonedele se vor utiliza la scară largă

Operatorii caută să diversifice metodele de plată prin care jucătorii își pot alimenta conturile, dar cu adevărat revoluționară este posibilitatea de a folosi criptomonedele în locul valutelor tradiționale. În acest moment, sunt câteva cazinouri online care acceptă Bitcoin, dar pe viitor politica se va generaliza și ar putea fi utiliza și alte monede exclusiv digitale.

Pașii de urmat par a fi bine cunoscuți de toată lumea. Rămâne de văzut cine va reuși să îi facă mai repede și mai apăsat.