Arena Naţională va găzdui cea mai mare competiție internațională de esports

Andrei Dumitru 08/07/2021 | 16:37 Ştiri
Arena Naţională va găzdui cea mai mare competiție internațională de esports

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută joi că Arena Naţională nu mai este o feudă, ci un spaţiu deschis pentru evenimente, şi a anunţat că, în luna octombrie, aici va fi găzduită cea mai mare competiţie internaţională de sporturi electronice din acest an, vizionată de 80 de milioane de oameni, cu premii în valoare de 40 milioane de dolari, din care 16% vor merge la bugetul Statului român sub formă de impozite.

Edilul a amintit că unul dintre obiectivele mandatului său este de a pune Bucureştiul pe harta principalelor evenimente culturale, sportive, de business. Astfel, a anunţat că a încheiat un acord cu o companie americană pentru organizarea „celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an”.

„Trebuie să folosim oportunităţile şi avantajele competitive pe care le avem. Arena Naţională este unul din avantajele competitive pe care Bucureştiul le are. Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12 – 17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată undeva în jur de 80 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din  acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”.

Întrebat dacă joacă vreun joc electronic, primarul a mărturisit: „ Am jucat când aveam 25 de ani, am jucat Tetris, 16 ore pe zi, timp de trei zile. Şi de atunci, gata!”.

”Ne bucurăm să anunțăm că The International 10 – Dota 2 Championships va avea loc în octombrie anul acesta în București, România, iar bătălia epică pentru trofeul final va avea aloc pe cel mai mare stadion din țară – Arena Națională”, se menționează într-o postare oficială făcută de către dezvoltatorii Dota 2.

Dota 2 este un joc de tip MOBA (Multiplayer online battle arena) în care 10 competitori împărțiți în doua echipe trebuie să distrugă baza adversarilor. Dota 2 a fost lansat oficial în 2013 de către Valve, una dintre cele mai mari companii de gaming din lume, proprietarul Steam – cea mai mare platforma de vânzare de jocuri din lume. Din cauza complexității sale, Dota 2 este mai puțin popular decât principalul său competitor – League of Legends.