Grecia anunţă deschiderea sezonului turistic pe 15 iunie. Când vor fi primiți turiștii străini

Elena Marinescu 20/05/2020 | 20:58 Ştiri
Grecia anunţă deschiderea sezonului turistic pe 15 iunie. Când vor fi primiți turiștii străini

Deşi sezonul turistic în Grecia va debuta din 15 iunie, ţara elenă va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, după cum a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Şeful Guvernului de la Atena a făcut acest anunţ în timpul unui discurs în care a prezentat planul executivului său pentru relansarea turismului, potrivit Agerpres. Locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci. Hotelurile se redeschid pe 15 iunie în Grecia, iar turiştii din unele ţări vor putea ajunge pe teritoriul ţării.

Turiştii vor fi supuşi în mod aleatoriu la teste pentru depistarea COVID-19 şi vor fi respectate „protocoalele generale de sănătate”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis. Ministrul Turismului, Harry Theoharis, a comunicat că lista ţărilor ai căror cetăţeni vor putea ajunge în Grecia va fi anunţată la sfârşitul lunii mai. Lista va fi realizată pe baza „criteriilor epidemiologice”, a subliniat ministrul Turismului.

Pe lista iniţială vor fi ţările din Balcani, ţările baltice, Germania şi state din vecinătatea Greciei, precum Republica Cipru şi Israel. Persoanele care ajung în Grecia nu vor fi plasate automat în carantină, dar autorităţile au dreptul de a efectua teste pentru coronavirus prin sondaj.