Fitbit a deschis oficial la București cel mai mare birou de cercetare și dezvoltare din Europa

Cristina Dobreanu 14/09/2017 | 14:53 Ştiri
Fitbit a deschis oficial la București cel mai mare birou de cercetare și dezvoltare din Europa

Compania Fitbit, brand global de dispozitive inteligente pentru măsurarea activităţilor fizice, cu vânzări anuale de peste două miliarde de dolari, a deschis oficial la București cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din Europa și al doilea după cel din San Francisco.

În biroul de la București, unde lucrează în prezent o sută de persoane, angajările încep din primăvara acestui an după ce americanii au cumpărat compania producătoare de smartwatch-uri Vector Watch, fondată de trei antreprenori români. De altfel, echipa Vector Watch, formată din 30 de persoane, a fost preluată integral de Fitbit.

În prezent, Fitbit mai are peste 20 de tipuri de poziții deschise, americanii căutând pentru biroul din București tineri care doresc să se specializeze în activități precum firmware engineering, software development, product management, design si nu numai. Sunt deschise, totodată, poziții pentru specialiști IT cu experiență, care să susțină dezvoltarea tehnică a produselor Fitbit la nivel global.

CITEȘTE ȘI : Cât a plătit Fitbit pentru startup-ul românesc Vector Watch

”Plecând de la echipa care a creat prima platformă de ceasuri inteligente din România, construim de la începutul anului biroul Fitbit din București, pe care îl lansăm azi în casă nouă. Suntem bucuroși că deja unii dintre cei mai buni specialiști din domeniul IT din România ni s-au alăturat”, a declarat Andrei Pitiş, unul dintre fondatorii Vector Watch, în present VP Engineering & Head of Bucharest Office.

La evenimentul de lansare au participat și cei doi fondatori ai Fitbit, James Park (CEO) și Eric Friedman (CTO).

Fitbit a fost înființată în 2010, iar în 2015 s-a listat la bursa din New York. In total, compania vândut peste 67 de milioane de device-uri, care sunt disponibile în peste 55.000 de magazine din 65 de țări.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.