Zona Orhideea atrage din ce în ce mai multe multinaționale: UPC își mută sediul în birourile The Bridge

NewMoney 14/03/2018 | 12:29 Ştiri
Zona Orhideea atrage din ce în ce mai multe multinaționale: UPC își mută sediul în birourile The Bridge

UPC, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii de televiziune, telefonie şi internet fix, a închiriat aproape 6.000 de metri pătrați în a doua clădire a proiectului de birouri The Bridge din zona Orhideea din Capitală.

Compania își va muta sediul central în zona Orhideea începând din 2019, urmând să aducă angajații din birourile actuale din Șoseaua Nordului, respectiv Sema Park. În noul sediu UPC ar urma să lucreze circa 600 de angajați, dacă se ia în calcul o medie a pieței office de zece metri pătrați per angajat.

”UPC România este al treilea chiriaș important pe care îl avem în clădirile The Bridge, după ce anul trecut am reușit să realizăm două dintre cele mai importante tranzacții de închiriere de pe piață (IBM, BCR – n.r.)”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator al Forte Partners.

Tranzacția a fost intermediată de consultanță imobiliară Colliers International România, care administrează proiectul The Bridge.

Forte Partners a livrat anul trecut prima clădire a proiectului de birouri The Bridge de lângă Pasajul Basarab din Capitală, unde printre chiriași se numără BCR și IBM. Proiectul de birouri The Bridge, ce cuprinde o clădire de 37.000 de metri pătrați deja finalizată și una de 21.000 de metri pătrați ce ar urma să fie gata în al patrulea trimestru al acestui an, este primul livrat în zona Orhideea-Grozăvești din Capitală, considerată un viitor nou pol de afaceri al Bucureștiului. În zonă au mai fost anunțate o serie de proiecte de birouri, ce ar urma să fie livrate în următorii ani.

Forte Partners a mai finalizat în 2016 o clădire de birouri de 8.000 de metri pătrați în zona Ștefan cel Mare din București, unde printre chiriași se numără Apa Nova și companii de servicii profesionale Roeng Transmission Engineering.

Între timp, Forte Partners a intrat și pe segmentul de dezvoltare rezidențială, demarând un proiect de 352 de apartamente în cartierul Aviației din Capitală, în urma unei investiții de 37 de milioane de euro. Totodată, dezvoltatorul a cumpărat anul trecut de la Telekom un teren central, aflat lângă Palatul Telefoanelor, unde vrea să construiască o clădire de birouri. De asemenea, compania ia în calcul să construiască un proiect mixt în zona Tineretului, unde deține un teren de 1,8 hectare.


Sursă foto: Forte Partners