Zentiva anunţă schimbări în Consiliul de Administraţie

NewMoney 02/10/2019 | 10:23 Ştiri
Zentiva anunţă schimbări în Consiliul de Administraţie

Zentiva, unul dintre principalii producători locali de medicamente, a anunţat schimbări în Consiliul de Administraţie, astfel că Blery Carol Jean Noel a demisionat din funcţia de membru, iar în locul acestuia a fost numit Kenneth Lynard în funcţia de administrator provizoriu.

”Societatea doreşte să informeze acţionarii şi investitorii cu privire la încetarea mandatului lui Blery Carol Jean Noel, în urma demisiei acestuia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii începând cu data de 1 octombrie 2019. În consecinţă, în data de 30 septembrie 2019 Consiliul de Administraţie al societăţii a luat act de demisia anterior menţionată şi l-a numit pe Kenneth Lynard în funcţia de administrator provizoriu”, arată un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mandatul de administrator provizoriu al lui Kenneth Lynard a intrat în vigoare la 1 octombrie.

În primul semestru, Zentiva a raportat un profit net de 48,94 milioane lei şi o cifră de afaceri de 264,14 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 2,32 miliarde lei.

Portofoliul de produse al Zentiva SA include 130 de produse de uz uman, în forme solide (comprimate, capsule, peleţi) şi soluţii injectabile.

Zentiva avea la sfârşitul anului trecut 578 de angajaţi.

Compania a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti (IMB).