Zelenski: „Nu l-am atacat pe Putin. Îl lăsăm tribunalului”

Elena Marinescu 03/05/2023 | 19:44 Ştiri
Zelenski: „Nu l-am atacat pe Putin. Îl lăsăm tribunalului”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezminţit miercuri orice atac ucrainean asupra omologului său rus Vladimir Putin, după ce Moscova a anunţat că a doborât două drone care vizau Kremlinul.

„Nu l-am atacat pe Putin. Îl lăsăm tribunalului. Noi luptăm pe teritoriul nostru, apărăm oraşele şi satele noastre”, a afirmat şeful statului ucrainean în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Helsinki alături de liderii ţărilor din Europa de Nord.

SUA au afirmat miercuri, la rândul lor, că tratează cu „multă precauţie” declaraţiile Rusiei privind doborârea a două aşa-zise drone ucrainene care l-ar fi vizat pe Vladimir Putin la Kremlin.

„Am văzut informaţiile. Nu pot să le validez, nu se ştie”, a afirmat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken. Dar, a adăugat el, „aş lua tot ce iese de la Kremlin cu multă precauţie”.

Zelenski a mai spus miercuri că Rusia nu pare interesată să prelungească acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, dar a precizat că Kievul este concentrat pe identificarea de parteneri pentru derularea exporturilor şi nu pe interesele ruseşti, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, mediat de Turcia şi ONU, urmează să expire pe 18 mai.