Zelenski: „Nu există sânge pe steagul nostru. Nu există şi nu vor fi niciodată puncte negre pe el” – VIDEO

Andrei Dumitru 07/03/2022 | 16:14 Ştiri
Zelenski: „Nu există sânge pe steagul nostru. Nu există şi nu vor fi niciodată puncte negre pe el” – VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat, luni, un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, îndemnând comunitatea internaţională să impună un embargo comercial internaţional asupra Rusiei. Într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de Facebook, Zelenski a precizat că trebuie refuzate ”gazele şi produse petroliere din Rusia, trebuie impus un embargo, să refuzăm să oferim bani unui stat terorist”.

”Popor paşnic al unui beligerant, ne apărăm de 12 zile, deja. Nu am vrut niciodată acest război, dar ne-a fost adus. N-am visat niciodată să ucidem. Dar trebuie să eliminăm inamicul de pe pământul nostru şi din vieţile noastre”, au fost cuvintele rostite de Zelenski în deschiderea discursului.

”Nu există sânge pe steagul nostru. Nu există şi nu vor fi niciodată puncte negre pe el. Nu există şi nu vor fi niciodată svastici pe el. Steagul ucrainean este pământul. Paşnic, fertil, auriu şi fără tancuri. Acesta este cerul. Paşnic, clar, albastru şi fără rachete. Asa a fost. Şi aşa va rămâne”, a precizat el.

”Trebuie să suportăm ceea ce niciun alt stat european nu a văzut în 80 de ani. Şi pe pământul nostru se decide dacă alt stat din Europa va cădea victima aceleiaşi agresiuni”, a subliniat liderul ucrainean.

”Le transmit salutări liderilor mondiali şi înţeleg că sunt de acord cu mine. Noi decidem viitorul continentului prin rezistenţa noastră şi cu ajutorul prietenilor noştri. Am vorbit din nou cu preşedintele polonez, Andrei Duda. Ne ajută în continuare. Am vorbit cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, şi cu premierul Italiei, Mario Draghi, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu premierul Indiei, Modi. Am primit semnale foarte importante, cu ajutorul cărora, cu siguranţă, vom întări Ucraina. Ideile discutate sunt complet oneste, corecte”, a mai menţionat Zelenski.

”Dacă invazia continuă şi Rusia nu renunţă la planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancţiuni, de dragul păcii”, a continuat el.

”Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război. Comunitatea internaţională trebuie să acţioneze decisiv,” a mai specificat şeful statului.

”Când cineva îşi pierde minţile, trebuie să scăpăm de frică şi să uităm de comerţ. Trebuie să refuzăm gazele şi produse petroliere din Rusia, trebuie impus un embargou, să refuzăm să oferim bani unui stat terorist” a mai spus el.

”Trebuie să luptăm împotriva forţei inumane care vrea să extermine însăşi omenirea”, a afirmat preşedintele Ucrainei.