Wizz Air transportă lunar 500.000 de pasageri din sau spre România

Andreea Neferu 27/04/2017 | 16:51 Ştiri
Wizz Air transportă lunar 500.000 de pasageri din sau spre România

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat în primul trimestru al acestui an 1,45 de milioane de pasageri pe rute din sau spre România, în creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De altfel, Wizz Air a ajuns la un total de 15 milioane de pasageri transportați de-a lungul timpului pe rutele sale din București, iar de la începutul anului circa  932.000 de persoane au călătorit cu operatorul low-cost din sau către Capitală.

Flota Wizz Air în România este acum formată din 21 de aeronave Airbus A320, care deservesc 130 de rute, 13 dintre acestea fiind lansate anul acesta de pa aeroporturile din Cluj-Napoca, Craiova, Suceava și București. Compania oferă acum bilete începând cu 19 lei, potrivit reprezentanților săi.

Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Operatorul a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.


FOTO: Wizz Air

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.