Vremea pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi peste media perioadei între 25 decembrie și 7 ianuarie

NewMoney 25/12/2023 | 11:37 Ştiri
Vremea pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi peste media perioadei între 25 decembrie și 7 ianuarie

Meteorologii estimează că în prima săptămână a intervalului se va înregistra vreme deosebit de caldă în Modova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia.

BANAT

În prima săptămână din interval valorile termice se vor situa cu mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze la finalul lunii decembrie. Vor fi mici oscilații de la o zi la alta și se vor înregistra maxime, în medie, de 12…14 grade și minime de 2…4 grade. Din a doua săptămână, temperaturile mai scad, dar vor continua să fie mai mari decât normele specifice perioadei, urmând ca spre finalul intervalului să se apropie de acestea. Astfel vor fi maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 4…8 grade și minime de 0…3 grade. Vor fi precipitații în prima zi a intervalului, apoi va crește din nou probabilitatea de apariție a acestora începând din 30 decembrie.

CRIȘANA

În prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar se vor menține mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Astfel, media maximelor, la nivelul întregii regiuni, va fi de 9…11 grade, iar a minimelor de 2…4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni din interval, chiar din 31 decembrie, temperaturile vor mai scădea, dar se vor situa în continuare peste norme, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se apropie treptat de ceea ce ar trebui să se înregistreze în prima decadă a lunii ianuarie. Vor fi posibile precipitații în primele două zile din interval, iar din 29 decembrie, până la finalul intervalului, vor crește din nou condițiile de apariție a precipitațiilor.

TRANSILVANIA

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, în prima săptămână din interval. Temperaturile vor avea mici oscilații de la o zi la alta și se vor înregistra maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 8…10 grade și minime de -1…0 grade. Apoi, din a doua săptămână a intervalului, până la finalul acesteia, temperaturile vor scădea treptat și vor fi maxime între 2 și 5 grade și minime de -3…-1 grad. În primele două zile din interval vor fi posibile precipitații slabe și din nou începând din 1 ianuarie.

MARAMUREȘ

Regimul termic va fi caracterizat de valori care se vor situa peste normele specifice perioadei și vor fi oscilații ușoare de la o zi la alta. Se vor înregistra temperaturi maxime, în medie la nivelul întregii regiuni, de 8…11 grade în perioada 25 decembrie – 1 ianuarie și minime de 1…4 grade, urmând ca din 2 ianuarie temperaturile să scadă treptat și să se înregistreze maxime între 2 și 6 grade și minime de -2…0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe în primele două zile din interval și vor fi, din nou, posibile precipitații din 30 decembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de caldă până în data de 2 ianuarie, chiar dacă vor fi ușoare variații termice de la o zi la cealaltă, astfel că temperaturile maxime vor avea medii între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 6 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va conduce la valori, mediate regional, diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade. În prima săptămână de prognoză precipitațiile se vor semnala cu totul izolat, dar există probabilitatea extinderii acestora după data de 1 ianuarie.

DOBROGEA

Valorile termice se vor situa în general cu mult peste mediile multianuale până în data de1 ianuarie, astfel că maximele vor avea medii între 10 și 16 grade, iar minimele între 2 și 8 grade. Ulterior, vremea va marca un proces de răcire treptată, astfel că regimul termic diurn, mediat regional, se va situa între 6 și 8 grade, iar cel nocturn între 0 și 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere din a doua săptămână de prognoză, iar până atunci acestea vor apărea trecător și izolat.

MUNTENIA

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă, apoi, deși valorile termice vor scădea ușor, se vor situa în continuare peste mediile caracteristice perioadei, astfel că, până în data de 1 ianuarie, maximele vor avea medii între 12 și 16 grade, iar minimele între 0 și 4 grade. După aceea se va răci treptat, iar regimul termic diurn va ajunge la 6 grade, mediatregional, și cel nocturn la -2 grade. Precipitațiile vor fi foarte puține în prima săptămână de prognoză, apoi se vor extinde în toată regiunea și se vor intensifica.

OLTENIA

Între 25 și 30 decembrie vremea va fi deosebit de caldă, deși valorile termice vor aveavariații ușoare de la o zi la cealaltă și se vor situa, mediat regional, la maxime între 12 și 16grade și minime între 0 și 4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că mediile valorilor diurne vor ajunge la 6 grade și ale celor nocturne la -2 grade. Precipitații se vor semnala cu o probabilitate mai mare din data de 2 ianuarie.

LA MUNTE

Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru acest anotimp în prima săptămână de prognoză, când mediile temperaturilor maxime vor varia între 4 și 8 grade, iar ale minimelor între -2 și 2 grade. Ulterior se va răci treptat, astfel încât regimul termic diurn, mediat regional, va scădea de la 2 spre -2 grade, iar cel nocturn de la -2 către -6 grade. În prima săptămână de prognoză precipitațiile vor fi în restrângere semnificativă ca arie și ca intensitate, dar din data de 1 ianuarie va crește probabilitatea extinderii acestora.