Una dintre cele mai populare mașini produse vreodată va fi scoasă de pe piață din 2019

NewMoney 14/09/2018 | 12:43 Ştiri
Una dintre cele mai populare mașini produse vreodată va fi scoasă de pe piață din 2019

Voklswagen a anunțat că din 2019 va renunța la modelul iconic Beetle, la mai bine de opt decenii de când a apărut pe piață celebra mașină, scrie Business Insider

Prima „broscuță” a ieșit de pe linia de producție în 1938, iar la acea vreme era esența Volkswagen, „maşina poporului”, adică un autovehicul accesibil și practic pe care să îl poată cumpăra oamenii obișnuiți. Modelul a căștigat rapid în popularitate, astfel că din anii ’60 producătorul german a fost nevoit să își deschidă o fabrică în SUA pentru a satisface cererea uriașă de peste ocean.

Vânzările au continuat să crească și în anii următori, astfel că în 1972 Beetle a devenit cea mai bine vândută mașină din lume, detronând celebrul Model T produs de Ford. Ulterior, „broscuța” avea să devină și prima mașină care să fie vândută în peste 20 de milioane de exemplare.

Popularitatea modelului a fost sporită în 1968, odată cu apariția filmului „The Love Bug” produs de Disney, în care un Beetle apărea în rolul lui „Herbie”, o mașină de curse care ia viață. În anul în care a apărut pelicula, Volkswagen a vândut 423.000 de autoturisme Beetle doar în SUA.

De atunci însă vânzările au scăzut mult. Anul trecut, doar 15.000 de modele au fost vândute în SUA în timp ce în Europa vânzările abia au depășit 22.000 de unități, Volkswagen punând rezultatele slabe pe seama schimbării tendințelor din piață, oamenii fiind mai atrași în acest moment de modele SUV sau crossover.

Ultimul Beetle este așteptat să iasa de pe linia de producție a fabricii Volkswagen în iulie 2019.


Foto: AFP/Mediafax