Vodafone scumpește prețul abonamentelor, după OUG 114. Este a patra mare companie din telecom care majorează tarifele

NewMoney 02/04/2019 | 16:48 Ştiri
Vodafone scumpește prețul abonamentelor, după OUG 114. Este a patra mare companie din telecom care majorează tarifele

După RCS&RDS, Telekom şi UPC și Vodafone a anunțat că va crește prețul abonamentelor, din 6 mai, ca urmare a Ordonanței 114, adoptată de Guvern la finalul anului trecut.

„În contextul creşterii majorităţii costurilor legate de operaţiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii, începând cu 6 mai 2019 preţul pachetului de servicii aferent acestui număr creşte cu 0,92 eur TVA inclus”, arată mesajul trimis de Vodafone unui abonat, potrivit Adevărul.

Compania a transmis clienților că în cazul în care nu sunt de acord cu modificarea pot denunţa unilateral contractul de servicii în 30 de zile de la primirea notificării, fără plata vreunor penalităţi sau despăgubiri, prin scrisoare cu confirmare de primire trimisă către Vodafone, Strada Barbu Văcărescu 201, Bucureşti 020276.

„Daca ai achiziţionat un telefon în rate, tranşele lunare neplătite aferente acestuia devin scadente la ultima factura emisă”, mai susţine Vodafone.

Prima mare companie din telecom care a anunțat că majorează prețul abonamentelor după OUG 114 a fost RCS&RDS. Compania și-a anunțat abonații că este nevoită să crească tarifele de la 1 martie, unul dintre motive fiind „creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm”.

Ulterior, Telekok și-a anunțat și ea clienții că vor plăti mai mult cu 0,42 euro (aproximativ 2 lei) pentru serviciile fixe (voce fixă, internet, TV), cât și pentru mobil, de la 15 aprilie 2019.

Și UPC a anunțat că va crește preţurile abonamentelor de televiziune şi internet cu câte 2,38 lei, de la 1 mai.

În decembrie, Vodafone a criticat propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, de a impune o taxă pe cifra de afaceri a companiilor din telecom și avertiza că o astfel de măsură va duce la majorarea prețurilor.

„Masurile propuse prin ordonanta de urgenta care vizeaza modificarea cadrului de reglementare a comunicatiilor electronice afecteaza iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar si interesele utilizatorilor finali. Acestia din urma vor fi nevoiti sa suporte in pretul serviciilor achizitionate atat noile taxe introduse, cat si cresterea celor existente”, au declarat pentru ZF reprezentantii Vodafone, citati de Mediafax.

Aproape de finalul anului trecut, Guvernul a dat o ordonanță de urgență (OUG 114) prin care firmele din domeniul energiei precum şi cele din telecomunicaţii sunt obligate să achite o taxă de 3% din cifra de afaceri.


Foto: Mediafax