Vocea de senzație a Olandei, pe care mulți o compară cu Adele, vine la București

Oana Borviz 10/11/2017 | 17:27 Timp Liber
Vocea de senzație a Olandei, pe care mulți o compară cu Adele, vine la București

Acest articol apare în numărul 27 (6-19 noiembrie) al revistei NewMoney

A luat din muzica trecutului sono­­­ri­tăți de swing, salsa, jazz și tango mixându-le cu ritmuri electro și pop. A creat astfel o muzică specială, ce creează dependență.

Senzuală, provocatoare, îmbrăcată în stilul anilor ’40, cântă și dansează printre saxofoniști și violonceliști, în timp ce imagini alb-negru cu generice, reflectoare și role de film sugerează culisele Hollywood-ului. Așa arată videoclipul primului single al cântăreței olandeze Caro Emerald, „Back It Up“, lansat în 2009.

Single-ul retro-jazz a fost inițial un hit de vară, dar a ajuns să rămână în topurile muzicale olandeze timp de 21 de săptămâni, din iulie până în decembrie.

Caro Emerald devenise un star. Muzica ei fresh, cu ritmuri alerte, cu îmbinări frumoase de swing, mambo, tango, latino și pop avea să fie ca un cub de gheață în paharul cu muzică rock, pop și electro. A devenit, astfel, vedeta radiourilor și a topurilor muzicale, dar și una dintre cele mai adorate voci live.

Cât de bine sună această artistă, care nu crede în granițe muzicale, veți avea ocazia (dacă nu ați ascultat-o deja în 2012, când a fost headliner la festivalul B’ESTFEST) să descoperiți pe 28 februarie, când va susține un concert la Sala Palatului din Bucu­rești. Show-ul face parte din turneul „Emerald Island“, numit astfel după LP-ul pe care l-a lansat la începutul anului.

Un fenomen. Unii o compară cu multi-premiata Adele, alții cu VV Brown, cân­tăreață indi-pop, sau cu Paloma Faith, cunoscută pentru stilul ei retro și excentric. Caro Emerald nu seamănă însă cu nimeni, stilul ei muzical fiind unul singular datorită mixtului de sonorități retro, grooving jazz și cinematic tango.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.