VIDEO. Vlad Voiculescu are undă verde să revină la Ministerul Sănătăţii

Elena Marinescu 21/04/2021 | 22:27 Ştiri
VIDEO. Vlad Voiculescu are undă verde să revină la Ministerul Sănătăţii
Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri seara, întrebat dacă Vlad Voiculescu ar putea fi cooptat în echipa de la Ministerul Sănătătii de către noul ministru Ioana Mihăilă, că fiecare ministru are libertatea să-şi facă echipa.

Asta va decide actualul ministru al Sănătăţii. În momentul de faţă, de astăzi vorbim de mandatul Ioana Mihăilă. Este decizia ei cum îşi va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sănătăţii, la fel cum e decizia fiecărui ministru, să-şi construiască echipa şi consilierii fără niciun fel de problemă.

Vlad Voiculescu rămâne în continuare un om important pentru USR PLUS, o resursă şi un om politic important. Va fi un politician care va fi prezent o lungă perioadă de timp în România”, a declarat Dan Barna.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus miercuri că l-a întrebat pe fostul titular al portofoliului, Vlad Voiculescu, dacă va „supravieţui”, iar acesta a răspuns că speră că da. „L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns – n.r.) că speră că da„, a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu, cu care a lucrat în calitate de secretar de stat.

Ea a precizat că se aşteaptă să comunice bine cu premierul Florin Cîţu. „Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu, aşa că mă aştept să comunicăm bine atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleaşi obiective, obiectivele de reformă„, a susţinut Ioana Mihăilă în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioana Mihăilă a precizat că echipa sa este în curs de formare şi consolidare. Întrebată dacă Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a răspuns: „Echipa se formează în acest moment. Dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu„.