VIDEO. Rusia acuză Ucraina de regie, cu privire la masacrul din localitatea ucraineană Bucha

Elena Marinescu 04/04/2022 | 18:27 Ştiri
VIDEO. Rusia acuză Ucraina de regie, cu privire la masacrul din localitatea ucraineană Bucha

Într-o primă reacţie oficială, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că masacrul de la Bucha este un „atac fals”, cu imagini „înscenate”, care e menit să submineze Rusia.

Diplomatul rus a declarat că Rusia este ținta unui „atac fals”, în contextul în care armata dirijată de către Vladimir Putin a părăsit orașul ucrainean încă din data de 30 martie.  Lavrov susține că totul a fost o regie. Trupurile oamenilor morți au fost răspândite de autoritățile ucrainene, care mai apoi au creat un subiect numai bun de exploatat în social media și mass-media, susține ministrul de Externe.

 

„Zilele trecute, a fost efectuat un alt atac fals în orașul Bucha din regiunea Kiev, după ce militarii ruși au părăsit zona în conformitate cu planurile și acordurile stabilite. Un atac fals a fost organizat acolo câteva zile mai târziu și este promovat pe toate canalele și rețelele sociale de către reprezentanții ucraineni și patronii lor occidentali”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit TASS.

Rusia neagă orice fel de acuzație

Oficialul de la Moscova susține că nu este prima dată când Ucraina creează alarme false. „Două zile mai târziu am văzut aceeași punere în scenă organizată în stradă, pe care acum încearcă să o folosească în scopuri anti-ruse.

Cu câteva săptămâni în urmă au încercat să prezinte situația dintr-o maternitate din Mariupol ca pe o crimă din partea armatei ruse. După cum s-a dovedit ulterior, încercările au fost făcute cu un scop vădit provocator și au fost prezentate materiale false, care au fost expuse”, a mai declarat Serghei Lavrov.

Primarul Anatoliy Fedoruk a declarat că peste 300 de locuitori din Bucha au fost uciși. Un reporter de la agenția de presă AFP a anunțat că a văzut cel puțin 20 de cadavre, în timp ce Serghei Lavrov a anunțat că Fedoruk i-a confirmat că pe 31 martie trupele rusești nu mai erau în orașul ucrainean.