VIDEO. O ţară a decis să înlocuiască patrulele de poliţie cu roboţi

Elena Marinescu 15/06/2023 | 18:28 Fapt Divers
VIDEO. O ţară a decis să înlocuiască patrulele de poliţie cu roboţi

Singapore va „desfăşura progresiv” mai mulţi roboţi de patrulare pe străzile acestui oraş-stat din Asia de Sud-Est, a anunţat poliţia joi, după mai mult de cinci ani de teste limitate, informează AFP.

Aceşti roboţi au intrat în serviciu pe un terminal de pe aeroportul Changi în aprilie, „pentru a creşte efectivele agenţilor de poliţie care formează patrule”, a anunţat poliţia din Singapore într-un comunicat.

Noi desfăşurări de roboţi-poliţişti sunt aşteptate în această insulă cu 5,6 milioane de locuitori, cu o rată de natalitate mică şi care a recurs la tehnologie pentru a remedia lipsa de mână de lucru.

Poliţia din Singapore „prevede să desfăşoare progresiv mai mulţi roboţi de patrulare pentru a creşte operaţiunile poliţiei pe întreg teritoriul” singaporez, precizează poliţia, fără a avansa un calendar precis.

 

Roboţii se patrulare sunt echipaţi cu camere de filmat, senzori, difuzoare, un ecran şi pot emite lumini sau sirene, notează Agerpres. Aceştia sunt dotaţi cu o cameră de 360 de grade ce furnizează imagini poliţiştilor aflaţi într-o sală de control şi care se pot adresa publicului prin difuzoare.

Folosind luminile, sirenele şi difuzoarele, roboţii pot inclusiv să „pună în aplicare un cordon de poliţie, să avertizeze trecătorii în timpul unui incident”, înainte de sosirea poliţiştilor umani.