VIDEO Motivul inedit pentru care o catedrală din Anglia a instalat în interior un tobogan

Andrei Dumitru 09/08/2019 | 14:39 Fapt Divers
VIDEO Motivul inedit pentru care o catedrală din Anglia a instalat în interior un tobogan

O catedrală istorică din Anglia a instalat în interior un tobogan uriaș, astfel încât vizitatorii să poată vedea acoperișul mai de aproape, scrie CNN.

Toboganul, cunoscut în Marea Britanie drept “helter-skelter”, a fost inaugurat joi la Catedrala Norwich din estul Anglia și va fi deschis publicului timp de 10 zile.

Reprezentanții bisericii, a cărei construcție a fost încheiată în 1145, insistă că inițiativa nu este o glumă. Unul din preoți spune că ideea i-a venit în timp ce vizita Capela Sixtină din Vatican.

“Știu că [acoperișul Capelei Sixtine] este uluitor, dar acoperișul Catedralei din Norwich este la fel de minunat”, a spus reverendul Andy Bryant.

“Avem una dintre cele mai mari colecții de bosaje medievale din întreg nordul Europei. Problema este că sunt atât de sus încât majoritatea oamenilor nu apucă să le aprecieze cum trebuie”.

“Așa s-a născut ideea – oare am putea să-i aducem pe oameni mai aproape de acoperiș astfel încât să poată aprecia arta rafinată a unor piese frumoase de sculptură în piatră, dar în același timp să aprecieze și povestea care este cuprinsă în ele, care este povestea Bibliei”, a mai spus reverendul.

Instalația, montată în fața unui ferestre cu vitralii face parte din programul “Seeing It Differently” (Văzându-l diferit – nr).

Recent, Catedrala din Rochester a instalat un teren de mini golf. Inițiativele vin ca o urmare a faptului că prezența la slujbe este în declin în Marea Britanie.


FOTO: Twitter