Vești bune pentru bucureșteni! Primăria Capitalei a lansat licitația pentru înlocuirea conductelor de termoficare

Elena Marinescu 26/01/2022 | 21:55 Ştiri
Vești bune pentru bucureșteni! Primăria Capitalei a lansat licitația pentru înlocuirea conductelor de termoficare

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru modernizarea sistemului de termoficare, proiect a cărei valoare se ridică la 281 de milioane de euro din fonduri europene. Nicușor Dan, primarul general, a anunțat că cei 212 kilometri de conductă vor fi reabilitați în decurs de patru ani.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că problema termoficării va fi rezolvată în următoarea perioadă. Edilul a lansat licitația pentru cel mai mare proiect cu finanțare europeană dedicat modernizării rețelei de termoficare. Contractul în valoare de 281 de milioane de euro a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene de Nicușor Dan la scurtă vreme după preluarea mandatului de primar și vizează refacerea a 212 kilometri de conducte, împărțiti în 25 de tronsoane. Potrivit edilului, modernizarea țintește secțiunile cu cele mai mari pierderi de apă și căldură din întreaga rețea a Capitalei.

Banii pentru acest proiect au fost la dispoziția Primăriei București încă din mandatul Gabrielei Firea care nu a reușit să-i acceseze la timp, subliniază Nicușor Dan într-o postare pe pagina personală de Facebook. Proiectarea și execuția se vor întinde pe o perioadă de patru ani. “La finalul proiectului vom putea spune, în sfârșit că problema termoficării a fost rezolvată în Capitală“, susține Nicușor Dan.