Vespa a anunțat cât va costa primul său model electric

NewMoney 09/10/2018 | 16:09 Ştiri
Vespa a anunțat cât va costa primul său model electric

La doi ani după ce a fost anunțat, primul scuter electric Vespa este pe cale să se lanseze pe piața din Europa, iar compania-mamă Piaggio i-a stabilit un preț de pornire de 6.390 de euro. Asta înseamnă că Vespa Elettrica va fi de aproape de două ori mai scump decât unele dintre cele mai ieftine Vespa pe benzină, potrivit The Verge.

Vespa Elettrica are o autonomie de aproape 100 de km, poate fi încărcată complet în doar patru ore, la o priză standard, iar acumulatorul ar trebui să aibă o durată de viață de aproximativ 10 ani, spune producătorul. Scuterul este echipat cu un motor electric cu o putere de 4 kW sau aproximativ 5,2 cai putere, similară cu cea oferită de un motor pe benzină de 50 cc.

Piaggio nu a oferit nicio informație cu privire la modelul Elettrica X, o versiune hibridă a scuterelor electrice, pe care compania a nunțat-o la târgul de la Milano de anul trecut. Elettrica X ar trebui să fie identică cu versiunea electrică, singura diferență fiind generatorul pe benzină care poate fi folosit pentru a extinde autonomia scuterului până la aproape 200 de km.

Vespa anunțat încă din 2016 că vrea să lanseze un scuter electric, care la acea vreme părea o noutate pe piață. De atunci, însă, mai multe companii s-au grăbit să lanseze astfel de scutere, precum chinezii de la Niu și Taiwanezii de la Kymco.