Valeriu Gheorghiţă face anunţul serii! Copiii între 12 şi 15 ani vor fi vaccinaţi anti-COVID

Elena Marinescu 01/04/2021 | 22:42 Ştiri
Valeriu Gheorghiţă face anunţul serii! Copiii între 12 şi 15 ani vor fi vaccinaţi anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat joi seară că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului.

Anunţul survine în contextul în care se estimează că în două luni vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi autorizată de agențiile pentru medicamente din Europa și America. „Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă.

Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Compania Pfizer a anunțat miercuri că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, potrivit Mediafax. Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”.

Rugat să facă o estimare de ansamblu a vaccinurilor incluse în campania națională, medicul a  explicat: “Toate vaccinurile actuale sunt sigure, eficiente, bine tolerate. Sigur, noi analizăm orice reacții adverse, care se întâlnesc de altfel în cazul oricărui tip de vaccin. Însă în niciun caz nu putem vorbi de riscuri speciale asociate vaccinării. Beneficiile cele mai importante sunt cele medicale. E vorba de vaccinarea individuală și de grija pentru cei din jurul nostru”,  a conchis Valeriu Gheorghiță.