USR-PLUS amenință că iese de la guvernare. Ghinea: Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace

Elena Marinescu 23/07/2021 | 18:37 Ştiri
USR-PLUS amenință că iese de la guvernare. Ghinea: Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, formațiunea condusă de către Dan Barna și Dacian Cioloș, amenință că USRPLUS va trece în opoziție, dacă partidul lui Ludovic Orban și Florin Cîțu va renegocia distribuirea portofoliilor.

USR-PLUS nu va prezenta deschidere pentru renegocierea funcțiilor de la ministere, după alegerile interne din PNL, a atenționat Ghinea. „Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: indiferent cine câştigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL.

Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (…) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR-PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (…). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace”, a declarat Ghinea, într-o conferinţă de presă, la Timișoara.

În contextul campaniei interne din PNL, USR-PLUS nu reușește să-și desfășoare activitatea guvernamentală așa cum și-ar dori, de fapt, a mai atenționat Ghinea.

Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim despre un guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum am vrea noi, USR-PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL. După aceea vom şti cine este şeful PNL şi cu cine poţi sta de vorbă în partea cealaltă”, a mai declarat Ghinea.